Bändi sooviks on saada enda valdusesse õigus kasutada Lady A nime ja selle juurde käivaid autoriõiguseid. Aga Anita White'il ei keelataks samuti seda nime edasi kasutada, kirjutas BBC.

Viie Grammy võitja bänd Lady A võttis juunis vastu otsuse muuta enda nime pärast George Floydi surmaskandaali. Antebellum nende nimes viitab ajale enne USA kodusõda ja lõunaosariikides populaarsele arhitektuurile.

Nende transformatsioon sattus esimese takistuse otsa, kui Anita White väitis, et Lady A nimi kuulub talle ja kritiseeris bändi, et nad temaga nime osas ühendust ei võtnud.

Bändiliikmed Hillary Scott, Charles Kelley ja David Haywood vestlesid 61-aastase prouaga ning kuigi siis tundus kõik hästi olevat, läksid suhted peagi käärima.

Rääkides väljaandele Newsday sõnas White, et ta ei ole rahul bändi juristide esmase lepingu mustandiga, kuna selle kohaselt püüab bänd teda "kustutada".

Bänd avaldas kahetsust, et viisakas koostöö Anita White'iga sai sellise lõpu ning edaspidi arutatakse asju kohtus. Kohtule esitatud dokumentides on kirjas, et bänd Lady A on mitteametlikult seda nime juba aastaid kasutanud, kuid siis polnud White'il selle kohta midagi öelda.

Anita White'i esindajad koostasid omaette lepingu, millega nõutakse bändilt metsikult raha, täpsemalt 10 miljonit dollarit nime kasutamiseks loobumiseks.

Bänd loodab kohtukutse abil, et Anita kui tema juriidilised esindajad mõtlevad ümber, et kõik rahumeelselt lahendada. Kuid asjad on nüüd arenenud sinnamaale, et Anita White kaebas bändi kohtusse, kuna samad nimed tekitavad segadust ja ta kaotab sellega kuulajaid.

White sõnas oma hagis, et tal on nimele seaduslik õigus, kuna on kasutanud seda albumite ja esinemiste ajal juba üheksakümnendatel.

Tema advokaadidki kinnitavad, et nimedraama on viinud sissetuleku langemise ja brändi hääbumiseni. Otsisõnad internetis ja sotsiaalmeedias viitasid alguses suhteliselt üheselt just Anitale, aga nüüd on see muutunud. Enamus otsitulemusi viivad Nashville'ist pärit bändini.

Selle tulemusena nõuab Anita White vandekohtu istungi ajal avaldamata summas kahjutasu ning ainuisikulist õigust kasutada Lady A nime.

Bänd ei ole teemat ise veel kommenteerinud.