Läinud nädala Kroonikas ilmunud intervjuu Keila hooldekodus viibiva Uno Loobiga tõi lugejatelt erakordselt suure ja emotsionaalse tagasiside. See lugu pani kaasa mõtlema paljusid, kes Uno Loobi talenti austavad. Loobi kunagine duetipartner Heidy Tamme (77) sai külaskäigust Uno juurde nii suured südamerütmihäired, et vajas arstide abi. Heidy on väga erutatud – tema viimane külaskäik Keila hooldekoju oli juuli lõpus, ent emotsioon sellest pole lahtunud.

„Meid sunniti kõndima jala – kaks ligi 80aastast vanaprouat – kuuendale korrusele ja viidi tuppa, kus ootasid ees Uno poeg Neeme, pojapoeg ja Uno minia. "Heidy Tamme, mis me kuuleme, te olete meie elu põrguks teinud!" karjus mu peale pojapoeg. "Te tahate siit haiglast kaaperdada Uno Loopi, teete mingit korjandust!" Olime nii jahmunud, et ei saanud sõnagi suust – tulime ju kohtuma Uno, mitte tema perekonnaga. Jäime täiesti tummaks. Kogu vastas olnud seltskonna hoiak oli: ahah, saime teid kätte, tabasime teolt! "Kas te teate, et Uno on kohe-kohe minemas?" küsis pojapoeg ärritunult. "Arst ütles, et tal on kõik veresooned umbes ja teda ei tohi häirida. Andke rahu talle, mida te siin teete!" See oli niisugune rünnak meie vastu, mida me poleks eladeski oodanud!“ räägib Heidy Tamme.

Mis võis olla selle põhjus?

„Me tahtvat Unot kaaperdada. Kogesin samasugust suhtumist 1980. aastal, kui asusin Soome elama. KGB tegi mulle analoogse retoorikaga kolme ja poole tunnise ülekuulamise. Ma ei võinud eluski arvata, et minu vanuses, rahuajal ja Eesti Vabariigis tehakse selline rünnak!“

Loe rohkem, mida räägib Heidy Unoga seonduvast ning kuidas kommenteerivad vanameistri olukorda hooldekodu esindaja ning Loobi enda pojapoeg. Samuti vaata pilte, kuidas Heidy käis Unol viimase 90. juubeli puhul külas.