Gaute Kivistik rääkis ETV saates "Selge pilt", milline tema kokkupuude alkoholiga oli. "Minu põlvkonna inimeste elu oli hoopis teistsugune. Kui meie noored olime, oli vene aeg. Siis tarvitati alkoholi iga päev ja suurtes kogustes," sõnas ta.

"Siiamaani on mul kaine peaga autoga kilomeetreid vähem sõidetud, kui purjus peaga, sest toona ei tulnud keegi selle peale, et võiks kaine peaga rooli istuda," tunnistas saatejuht ning lisas, et päris kaine ei olnud keegi kunagi.

Pidevalt ja regulaarselt joomine viis Gaute punkti, kus tema organism hakkas alkoholiga ühe rohkem harjuma. Ta võis juua kaks pudelit viina päevas, et see teda ennast ei seganud ja keegi teine ka aru ei saanud.

""Nii sai söögi kõrvale joodud ja su meeleolu sellest ei muutu ei paremaks ega halvemaks. Keegi ei pannud seda tähele ka," ütles ta.

Kui paljud võitlevad alkoholismiga aastaid ning vannuvad sellele ka lõpuks alla, siis Gautel läks kordades paremini. Tal sai joomisest küllalt ning on viimase 13 aasta jooksul joonud paar õlut ja suutäie hansat.

Samas tunnistab saatejuht, et ta ei saa uhkusega öelda, et alistas alkoholismi, kuna tahtmine juua läks lihtsalt ära. Välistatud ei ole, et see võib kunagi naasta.

"Võib-olla tuleb veel tagasi ... ei tea. Minul on hea meel, et nii läks," ütles ta.