Kuninganna Elizabeth II otsustas reedel ära võtta Harvey Weinsteinile 2004. aastal antud Briti impeeriumi ordu komandöri tiitel (CBE), mille ta sai teenete eest Briti filmitööstusele. Tiitel oli üks aste madalamal rüütli- või daamitiitlist, vahendab LA Times.

London Gazette'is avaldati ametlik teadaanne, et kuninganna võttis Weinsteinilt auväärt tiitli ning tema nimi eemaldati ordu registrist. Tegu on küllaltki haruldase sammuga, kuid seda on vahest ikka ette tulnud. Tiitel võetakse selle saajalt, kui nad on sellele kuidagi häbi toonud, näiteks saaja on kriminaalkorras karistatud ja talle on määratud rohkem kui kolme kuu pikkune vanglakaristus.

Viimane just ka Weinsteiniga juhtus, kui ta mõisteti kahe naise vägistamises 23 aastaks vangi. Peale selle on paljud naised, nendest mitmed ka Hollywoodis tuntud näitlejad, süüdistanud endist mogulit ahistamises ning vaimses vägivallas.

Tiitli võib saajalt ära võtta tegude eest, mis on sooritatud enne ja pärast selle saamist. Tiitli saajalt eeldatakse olemaks hea inimene ning eeskuju teistele.

Prantsuse riik on reageerinud sarnaselt Ühendkuningriigile, võttes Weinsteinilt talle 2012. aastal antud auleegiono orden. Tegu on kõige kõrgema riikliku ordeniga, mille Prantsusmaa väljastab.

Peale Weinsteini on CBE tiitlist ilma jäänud ka pedofiilias süüdis mõistetud Rolf Harris, sama süüdistuse järel süüdi mõistetud Stuart Hall ning Jimmy Savile. Nad kõik olid ühel või teisel moel meelelahutajad, kes lapsi lõbustasid.