Üritust juhtis räppar Xzibit, kes kahe ja poole tunnise sõu käigus viskas ka paar poliitilist ja hulganisti ropu alatooniga nalju. Sarah Michelle Gellar oli erikülalise rollis, ohjates vaatajate hääletust. Kogu sõuprogrammi lõbusaim osa oli aga parima laulu nominentide ette meisterdatud ooperiversioonid Outkasti “Hey Ya”, Britney “Toxic” jt paladest. Väidetavalt kanti eileõhtust programmi Itaaliast üle enam kui 150sse riiki.

MTV euroopa muusikaauhindade jagamisel tegi puhta töö Outkast. Dünaamiline räpiduo sai vinge auhinna parima ansambli, parima loo ja parima muusikavideo eest. Tavapäraselt oli bändi ninamees Andre 3000 riietatud ülisoliidselt aga samas trendikalt, kandes valgeruudulist särki ja kriiskavpunast vesti, jalas mustad kottpüksid.

Britney Spears sai parima naisartisti tiitli, Linkin Park võitis parima rockartisti kategooria ning Maroon 5 nimetati aasta parimaks uustulnukaks. Seekordse Free Your Mind auhinna võitis organisatsioon La Strada, mis tegeleb prostitutsiooni vahendamise vastu võitlemisega.

Väga efektse lavashow pani aga püsti Gwen Stefani, head olid ka Anastacia ja inglise poprock pundi Franz Ferdinand esinemised.

Kogu nimekiri MTV Europe Music Awards võitjatest:

Parim ansambel: Outkast
Parim naisartist: Britney Spears
Parim meesartist: Usher
Parim uustulnuk: Maroon 5
Parim alternatiiv: Muse
Parim rockartist: Linkin Park
Parim popartist: Black Eyed Peas
Parim hiphop: D12
Parim album: Usher
Parim RnB: Alicia Keys
Parim laul: Outkast “Hey Ya”
Parim video: Outkast “Hey Ya”
Free Your Mind: La Strada