"Minu esimesed suuremad esinemised on Jaak Joala galal, juhul, kui neid kinni ei panda. Oma muusikat on keeruline esitada. Väga paljud esinemised on ära jäänud, väga paljud on lükatud edasi, veel ei tea kuhu. Midagi ikka on," rääkis Tanja.

Praegust olukorda kirjeldab Tanja oma mõne aasta taguse looga "Elame päev korraga", kus, nagu pealkiri viitab, tuleb päev korraga elada. Aga ärevus jääb.

"Ega me ei tea. Iga hommiku ärkame ja kuuleme, et kaks esinemist jääb ära, üks viidi järgmisesse aastasse," selgitas ta.

Muusikutele on esinemine sissetuleku allikaks. "Selles mõttes on kurb. Me oleme esimene ala, mis pannakse kinni ja viimane, mis tehakse lahti. Aga mul on see aasta igasuguseid muid asju juurde tulnud, nt mul tuleb raamat välja," rääkis Tanja ja lisas, et teeb üle seitsme aasta kaasa ka muusikalis, seekord "Nunnad hoos" produktsioonis.

Tanja rääkis ka värskete õpingute algusest Luua metsanduskoolis. Jõgevamaal asuv kool sobib Tanjale õpinguteks hästi, vaatamata sellele, et Hiiumaal, kuhu ta koos abikaasa Mikuga soetas elamise, saab sealses ametikoolis sama asja õppida. Luua pakub võimalust käia sessioonõppes, mis tema kiire elutempoga kenasti sobib.