Taaskord lubadeta sõitmise eest kohtu all olnud Kalvi-Kalle Kruusamäe rikkus tingimisi karistuse nõudeid. Kohus määras Kalvile uue rikkumise eest pool aastat vabadusekaotust ning koos eelmise, suvel määratud karistusega suurenes see 11 kuu ja 27 päeva peale, teatas kohtu pressiesindaja Kroonikale.

Küll aga reaalselt vanglasse Kalvi-Kalle siiski minema ei pea, sest kohus asendas tema karistuse 357 ühiskondlikult kasuliku töötunniga, mille ta peab ühe aasta jooksul ära kandma. Üldkasuliku töö tegemise ajal on Kalvi- Kalle kohustatud täitma kontrollnõudeid ja alluma kriminaalhooldaja järelvalvele. Ühtlasi peab mees läbima kriminaalhooldaja poolt määratud sotsiaalprogrammi.

Kohus konfiskeeris kuriteo toimepanemise vahendi mootorsõiduk Aixam Scouty, mis on mopeedauto.

Kohus mõistis Kalvi- Kallelt välja ka menetluskuluna 940,80 eurot.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kroonika kirjutas tänavu 14. juulil, et Kalvi-Kalle sai karistada karistusseadustik § 423 (1) järgi, mis on sõiduki süstemaatiline juhtimine juhtimisõiguseta isiku poolt.

Talle määrati karistuseks kuue kuu pikkune karistus, mille peab tingimisi ära kandma. Sellele lisaks sai ta aastase katseaja.

Kalvi-Kalle pidi siis menetluskuludena kokku tasuma 968,40 eurot: määratud kaitsjale tasu 92,40 eurot ja sundraha 876 eurot. Otsuse järgi maksab Kalvi selle ära 12 osamaksena.

2017. aasta lõpus sai mees sama kuriteo eest karistada. Tol korral määrati mehele 11 kuud 28 päeva vangistust, mis asendati üldkasuliku tööga.