Juba möödunud aasta lõpp oli Beatricele (50) keeruline, kui ta pidi välja kolima talle aastaid koduks olnud majast Tallinna vanalinnas. Sündmused mahtusid vaid mõne nädala sisse, kui moeärinaine pidi kiiruga endale uue kodu ja restoranile uue ruumi leidma. Õnneks leidis ta seal samas lähedal uue koha, Pikk tänav 47.

Ning just siis, kui ärinaine oli saanud end sisse seada, puhkes koroonaepideemia ja Mulli sissetulek vähenes drastiliselt. Toona tunnistas Beatrice Õhtulehele, et oleks isegi nõus muul moel leiba teenima, kui see vaid võimalik oleks. "Olen töötanud postiljonina. Olen pesnud põrandaid ja teinud muidki põnevaid asju. Täna ei saa ma paljusid asju endale tervise pärast lubada isegi siis, kui tahaksin. Mul on tõsised seljaprobleemid, nagu ka ühes oma varasemas intervjuus olen sulle rääkinud. Vaimselt pole minu jaoks probleem ükskõik mida teha, aga ma lihtsalt ei saa."

"Ma ei taha teha valelikult head nägu ja rääkida, kui arendav see koroona-aeg oli. Minule oli see täielik masendus! Õudne," on Beatrice otsekohene. Klientide nappus viis Mulli peaaegu pankroti äärele, kuid siis tuli õnneks suvi ja ühes sellega taas ka käive. Beatrice ise ei saanud aga eriti hinge tõmmata, sest istus suure osa kevadsuvest erinevate luumurdudega haigevoodis ja kodus.

Kukkus end sodiks

Aprillis murdis endine tippmodell kukkudes mõlemad käeluud, viis nädalat tagasi aga sääreluu. "Libastusin ja korras - sääreluu murd ja rebendid. Olin haigevoodis kuu aega ning tehti ka raske operatsioon. Mul nüüd kruvid ning plaat jalas sees. Väga loodan, et kunagi hakkan taas ilusasti kõndima, kuid taastumine on olnud vaevaline. Praegu kannan alles ortoosi," räägib Beatrice traumast.

Ka hiljutisel Silverspoon galal, kus tuli esitlusele tema värske kollektsioon, liikus naine veel karkude toel. "Kollektsiooni alustasin mõttes juba ammu, kui valisin möödunud aastal Pariisi kangamessil uusi materjale, aga siis tuli kolimine ja koroonaepideemia ja nii ta jäi. Midagi sai siiski valmis ja nüüd sain seda näidata. Need on kõige püssimad kleidid, mida kunagi kavandanud olen," on naine rahul, et talle osaks saanud saatuselöögid just kunsti vormis välja elas.

Naistele kavandas Beatrice taaskord uuel moel kõike seda, mida ise kanda sooviks. "Ma armastan seda, kui keha on kaetud, aga fantaasiat tiivustaval moel," kirjeldab Beatrice oma stiili. Disainer tahab olla ka moemaastikul teerajajaks, nagu on ta seda olnud mulliäris. "Ma õpetasin eestlased šampanjat armastama, usun et suudan ka smoking-jacketi taas populaarseks muuta!“ Tegemist on tavalisest pintsakust märksa pehmema joone ja efektsema kangavalikuga kuuega, millel kaunis sallkrae ja lugematul hulgal salataskuid.

Kollektsiooni "Revolver" nime taga peitub sügavam tähendus. "Nii nagu ka revolver pole mitte lihtsalt tulirelv, vaid sümboliseerib nii ohtu, pöörlemist kui algusesse tagasipöördumist. Seda kõike olen ma viimase aasta jooksul kogenud – ohtu, valu, raskusi ja uuesti otsast peale alustamist."

"Mull" hingitseb edasi

Ka šampanjabaar „Mull“ on jätkuvalt avatud – kolmapäevast laupäevani saab seal maiustada legendaarse Pavlovaga ning juua parimat šampanjat. Beatrice on sügiseks valinud välja eriti täidlase ja röstise Bollinger PN VZ15 šampanja.

"Tegemist on 100% Pinot Noiriga (Blanc de Noirs). 50% baasveinist on kääritatud tammevaatides. Aga muidugi on baar tulvil erinevaid põnevaid mullilisi. Ruume saab broneerida ka erapidudeks, muidugi kõiki ohutusnõudeid järgides," ütleb hea joogi austaja, kes loodab, et mulliäri elab üle ka kohe algava alkoholimüügikeelu ning eelseisva keerulise sügistalve. Selge on aga see, et 50. juubeli aasta on legendaarsele muusale olnud raskemast raskem.