"Siin on jah üsna rahulik hetkel. Inimesed kannavad maske, ma olen viimased kuud üsna rahulikult võtnud," kirjeldas Janne Saar elu Floridas Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile.

Koroonapiirangud on USAs palju rangemad kui Eestis. Seda illustreerib kõige paremini juulikuu, kus kõik kohad olid kinni ning ilma maskita ei tohtinud kuskil käia. Olukord ei ole praeguseks taastunud, sest nii mõnedki restoranid on jätkuvalt kinni ja ilma maskita ei tohi töölgi käia.

Eestit ei ole Janne viimastel aastatel palju külastada saanud. Ta käis sünnimaal viimati kaks aastat tagasi, kui toimus Nexuse taasühinemine. Ta tahtis ka sel suvel tulla, aga koroonaviirus lõi tema plaanid sassi. Janne proovib järgmisel kevadel uuesti.

Aga niisama käed rüpes lauljanna ei istu. Ta on viimasel paaril aastal kirjutanud oma albumit. Kuna ta teeb seda Ameerika Ühendriikides, siis on keeleline suund sellel inglisekeelne, aga ta on endale andnud lubaduse, et avaldab igal aastal ühe eestikeelse laulu. Seda suuresti selleks, et tema vanaema ka aru saaks, millest ta laulab.

"Vanaema oli väga esimene, kes seda kuulis. Talle väga meeldis," ütles Janne. Konstruktiivset kriitikat oma loomingu kohta saab Janne oma isalt, sest ta on rohkem kriitilise meelega ning nende muusikamaitse on väga erinev.

Ameerikas on ta leidnud omale ka armastuse. "Kõik liigub õiges suunas. Selline ongi suhtestaatus," kirjeldas Janne oma suhet. Paar liigub vaikselt aga kindlalt abielu suunas. Kui koroonaviirus on läbi, siis tõenäoliselt ka abiellutakse. "Loodan, et võetakse ära. Ettepanek on tehtud," rääkis ta.