Lisaks usutlustele sisaldab viieosaline "ESTONIA - leid, mis muudab kõike" (ESTONIA - fyndet som ändrar allt) sari värskeid kaadreid, mis filmitud möödunud aastal Estonia vraki juurest. Režissööri Henrik Evertsson on üks kahest kodanikust, kellele esitati lõppeval suvel Rootsis süüdistus parvlaev Estonia hauarahu rikkumises.

Produktsioonifirma selgituste kohaselt kaalusid nad koos sarja tellija Discovery Norwayga sukeldumise ettevõtmist pikalt nii eetilisest kui õiguslikust küljest. Viimaks otsustati, et filmimine ilma allveerobotita poel võimalik.

Praegu on teada, et sarja saab vaadata alguses vaid Skandinaavias. Alguses saavad rootsikeelset sarja vaadata vaid need eestlased, kellel on juurdepääs Discovery voogedastusteenusele Dplay Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras. Praegu pole teada, kas ja millal saadet ka Eestis näha saab.

Eelmisel aastal sai Netflixi vahendusel näha vandenõudest rääkivat sarja "Vandenõu", kus ühes osas käsitleti ka Estonia hukkumise tagamaid.

Iga episoodi alguses rõhutatakse, et tegemist on kõigest vandenõuteooriatega, mille kinnitamiseks ei ole tõendeid.

Episoodis räägitakse, et lääne riikide eriteenistused ostsid korrumpeerunud punastelt erinevat teavet Nõukogude Liidu sõjatehnika kohta, kuid probleemiks osutus selle läände transportimine.

Selleks kasutati "Balti äravoolutoru", mis käis läbi hiljuti iseseisvunud Eesti Vabariigi ja sealt otse Rootsi.

Sarja väitel oli varaste üheksakümnendate Eesti Vabariik koduks paljudele korrumpeerunud punaarmee esindajatele, kes teenisid kenakest raha sellega, et müüsid Nõukogude Liidu sõjatehnikat ja saladusi lääne julgeolekuteenistustele. Transpordiks kasutati parvlaeva Estonia, kuid Kreml ei kavatsenud seda enam välja kannatada.

Sarjas räägitakse lõpetuseks sellest, et Venemaa tegi pärast katastroofi läänega koostööd, et tõde avalikkuse ette ei jõuaks.

Estonia uppumisest rääkivat lõiku saab vaadata Netflixi "Conspiracy" kolmanda episoodi viimasel kümnel minutil.