Retro FMi hommikuprogrammis oli Rauno Märksil külaliseks kulturist ja kirjanik Ott Kiivikas, kes kommenteeris spordinädala avamist ja sellega samal päeval avaldatud Mati Alaveri päevikut.

"Eks ta kahetine ole. Me avame spordinädalat ja samal päeval saab päevik avalikuks, kus on kirjas, kuidas petta, valetada ja vassida ja kuidas ebasobivalt sporti teha. See ajastus oli meie jaoks kindlasti ebasobiv," ütles Kiivikas.

Märks uuris, mis saab tavainimesega, kui ta enda "verd süstib" nagu Alaveri hoolealuseid süüdistatakse oma sportlike tulemuste parandamiseks, siis kas see ka neid kuidagi aitab. "Ma jään sulle vastuse võlgu," ütles Kiivikas.

"Ma ei ole arst ega oska neid tehnilisi nüansse selgitada. Küll aga ma saan aru, kuidas see sportlasele kasulik on, aga on olemas pädevamad inimesed, kes selgitavad nendest mehhanismidest saadavat kasu," lisas ta.

Kiivikas on end üles ehitanud õige toitumise ja treenimisega, neid nippe jagab ta ka oma uues raamatus "Targa toitumise käsiraamat". Raamatu on kirjutatud koroonaviirusest tingitud karantiini ajal ning teoks sai projekt, mis tal konkreetselt plaanis polnudki, kuid on lisalugu aastaid tagasi ilmunud elulooraamatule "Visa hing". Elulugu ja toitumise nippe ei saanud ühte raamatusse panna, muidu oleks taies liialt paks tulnud.

Uue raamatuga võtab Kiivikas endale natuke ka toitumisnõustaja rolli, öeldes, et kuigi tal pole sellest vallast kõrgharidust, siis 27 aastat elukooli kulturismimaailmas on ehk parem kogemus kui kaks või kolm aastat kõrgkoolis.