2019. aasta veebruaris LP-s avaldatud loos tuli välja, et peale keskkooli lõpetamist ning vaheaastat Londonis on Franz Malmstenil Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiasse ehk lavaka katsetele minek.

Sama väitis ka tema isa Mait 2019. aasta augustis LP-le. "Esialgu jääb ta Londonisse kevadeni, siis on lavaka sisseastumiskatsed," kinnitas vanem Malmsten.

Küll aga avaldas Franz Malmsten sel suvel oma Facebooki lehel, et ta sai sisse BFMi. 17. juulil tehtud postitus muutus avalikuks septembris.

Kroonika võttis ühendust ka Franzi endaga, et uurida, miks ta lavaka asemel BFMi valis, aga ei ole temalt vastust saanud.

Franzi valikut aitab ehk mõista ka selles samas LP intervjuus öeldu. "Kui praegu vaatan, kuhu edasi õppima minna, siis mind huvitab film. Mulle meeldib filminäitlemine väga. Filmis pead mängima kaamerale, mille taga on publik. Teatris näed publikut ja ka juba harjutades näed toole saalis. Teatrilava on väike ja publik on kaugel, pead suurelt mängima. Filmis on ainult ekraan, kus iga silmaliigutus tähendab midagi. Publik loeb sellest juba midagi välja. Kuidas mängida ainult kaamerale, nõuab tehnikat, mida tuleb õppida,” sõnas Franz.