Grammyga pärjatud ning korra Eestit külastanud mustanahaline soulilaulja Macy Gray mõõt sai juuni lõpus nii täis, et staar palub oma sotsiaalmeedia videopöördumises kõikidel, kellele ei meeldi mustanahalised kolida Eestisse.

Kogu intsident algas sellest, et lauljatar külastas toidupoodi, kus toimus ebameeldiv vahejuhtum poekülastaja ja muusiku vahel. Nimelt räägib Gray, et ühe ja sama poeleti juures haarasid samaaegselt nii tema kui teine inimene hiinapärast juustu tofu. Lauljanna haaras juustu esimesena, mispeale poekülastaja nähvas: "See on nii ebaviisakas!". Gray mõtles, et vahet pole, siin on mitmeid teisi samasuguseid tooteid ning hakkas ära minema. Seejärel hüüdis poekülastaja miskit, mis riivas mustanahalise lauljatari tundeid väga: "Kao tagasi Aafrikasse!"

Hiljem, kui laulja oli teel koju, leidis ta enda sõnul lahenduse kõikidele neile, kes soovivad mustanahaliste minekut Aafrikasse. "Ameerika on Ameerika just selle poolest, et siin on erinevad rassid, rahvused, seksuaalse sättumusega jms inimesed," veendus Gray, miks USA on üks toredaim koht maamunal. "Neile, kellele ei meeldi erinevad kultuurid, rassid ja rahvused, peaksid kolima hoopis mujale," märgib lauljatar.

Seejärel uurib Gray: "Ah, et küsid, kuhu võiksid kõik, kellele ei meeldi mustanahalised või muust rahvusest inimesed minna?" Esmalt toob lauljatar välja, et näiteks Siber või hoopiski Venemaa, kus ta võib vabalt anda dollari või kaks, kui näed mõnda mustanahalist. Ilmselgelt liigub neid seal väga vähe.

Lõpuks märgib lauljatar, et kõige kõrgem valgete inimeste protsent on hoopiski Eestis: "99,8% rahvusest on valged!" Nõnda soovitabki Gray, et kolige Eestisse, kus me teid mitte kunagi ei igatse ega puudust tunne. "Te peaksite minema kohe kui võimalik, enne kui nad sulgevad kõik uuesti!".

Kõigile minejatele paneb Macy Gray piltlikult öeldes südamele: "Suudelge mu tagumikku enne, kui lähete!"

Macy Gray on korra 2010. aastal ka Jazzkaare raames Eestis esinenud.

Vaata videot ja veendu ise: