Heino Pars oli üks Eesti nukufilmi traditsiooni alusepanijaid, keda hinnatakse ennekõike unikaalse maailmatunnetuse ja populaarteadusliku lähenemise poolest. Loomingulise panuse eest pälvis vanameister Valgetähe V klassi teenetemärgi ja PÖFFi elutööpreemia. Käesoleva aasta 13. oktoobril tähistanuks Pars oma 95. juubelit. Režissööri mitmekesise pärandi austamiseks on sünnipäevanädal pühendatud Parsi filmidele. Vanameistri looming jõuab inimesteni nii kinolinal kui ka voogedastusplatvormidel.

Tuganovist ja Parsist vändatud dokumentaalfilmi „Aja meistrid" režissöör Mait Laas kirjeldab Parsi maailmu järgnevalt: „Humanismi ideedest kantud loodusmüstiku Heino Parsi elujaatavad ning filmiklassikasse kuuluvad nukufilmid ehitavad üles paremat maailma, mille keskmes on eetika ning aukartus elu ees. Tema looming aitab inimest läheneda elule, olles vaatajale maailma suurendavaks silmateraks."

Suurelt ekraanil saab loodusmüstiku loomingut näha kahel korral: 13. oktoobril kinos Artis ning 14. oktoobril Erinevate Tubade Klubis. 13. oktoobril tulevad näitamisele lastefilmi-klassikud: „Väike motoroller" (1962), „Naerupall" (1984) ja „Meemeistrite linn" (1983). Filmidele järgneb avalik vestlusring "Kuidas kõnetada last filmikeeles?". Arutletakse lastele suunatud animatsiooni katsumuste, mineviku ja tuleviku üle.

14. oktoobril linastuvad Parsi filmid Erinevate Tubade Klubis. Linastuse eel peab loengu mükoloog Märt Kose, kes räägib seente tarkusest ja vaprusest. Filmidest linastuvad: „Operaator Kõps seeneriigis" (1964), „Nael I" (1972), „Kunksmoor ja kapten Trumm" (1978) ja „Meemeistrite linn" (1983). Lisaks kinolinale on Parsi looming sünnipäevanädalal fookuses nii ETV2 ekraanil kui ka Netikino, Telia TV ja Elisa Elamuse vahendusel.