Umbes neli ja pool aastat tagasi esimeses rahvusvahelises talendisaates “America's Got Talent” osalenud Vello Vaher ei jäta jonni ning on ka seekord otsustanud ette võtta katsumusterikka teekonna Gruusia talendisaates. Küsimuse peale, et kuidas ta taaskordsesse talendisaatesse sattus, vastas mees ausalt: “Mind on alati ise üles otsitud ning kutsutud. Sel korral anti küll 23 päeva aega otsustada, aga ütlesin hetkegi mõtlemata JAA,” märgib Vaher, kes Ameerika talendisaate eel polnud osalemises kohe nii kindel. Nüüd aga on ta soov iga aasta vähemalt korra miskit väga-väga suurt teha.

Muuhulgas ta tunnistab, et tema osavõttu mõjutab suuresti ka koroonaviirusest tingitud piirangud. “Natuke mängis rolli kindlasti ka see, et tol hetkel, kui kandideerisin, olid Eesti ja Gruusia rohelises alas ning sai piirangute vabalt reisida. Ilma niisuguse vabaduseta ei pruugiks ma seal olla,” tunnistab Vello Vaher, kes lisab, et kevadel kehtestunud töö- ja treenimispiirangud mõjusid ka tema vormile kehvalt. Vahele jäi pikk treeningpuhkus.

Hirmuäratav kukkumine

Vello jagatud videoklipis näeb, kuidas Vello etteaste ajal kaks korda kukub. Ta ise kommenteerib seda sellega, et kukkumised ja koperdamised on tema tegevusala üks suur osa, kuid ikkagi tunnistab selliste möödapanekute ülisuurt ohtlikkust. “Praeguses videos nähtu oleks võinud juhtuda halvimal juhul ka Ameerika talendisaates ning sel juhul me siin hetkel intervjuud ei teeks,” märgib Vaher, kel enne Gruusia saadet olid eelmisel päeval tohutud kõhulihaste krambid, mida ta magneesiumi ja muude imenippidega vältida üritas. Peale selle kaotas ta 32-kraadises kuumuses 4,2kg. Vello jaoks ei ole tegu lihtsalt mingi tsirkusega, vaid tõsise spordialaga, kus libastumisteks ruumi ei ole.

Saatest edasi saamine on küsimärgi all

Kohtunikud andsid kõik mulle jah-id, kuid saatereeglid näevad ette, et 80-st etteastest kutsutakse tagasi kuskil 50 tükki. Hiljutises kirjavahetuses pole produtsendid lõplikku otsust teinud. "Eks taaskord mängi siin rolli ka väljastpoolt Gruusiat tulnud inimestele kehtestatud koroonapiirangud jms," nendib mees.

Vello on võtnud endale sihiks, et proovib iga aasta vähemalt midagi väga-väga suurt korda saata. Pärast saatest nähtud kukkumist tunnistab ta kergendatult: "Võin nüüd vähemalt aasta aega niimoodi rahulikult uhkust tunda, et ma olen katsumustest hoolimata elus."