Eesti spioonifilmi "O2" produtsent Diana Mikita (41) rääkis Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile mitmetest takistustest, mis filmi valmimisel ette tulid. Üks nendest oli peaosatäitja Priit Võigemasti vigastust, mis produktsiooni väga pikaks ajaks ohtu seadis.

"Kui peaosatäitja, kes on 80 protsendil stseenidest sees, saab kuuendal või seitsmendal võttepäeval vigastada ning väga kompetentsed eesti arstid ütlevad, et paranemine võib võtta pool aastat kuni aasta, siis oli see üks mure küll," vihjas produtsent.

Lisaks kandus filmi tegemine ka koroonaviirusest tingitud eriolukorda, ehk aega, mil Võigemastil olid kohustused ühe teise produktsioonifirma ees. Toona pidi näitleja kahe projekti vahel käima. Ka langesid "O2" loojad küberrünnaku ohvriks. Oli oht, et nad jäävad on oma materjalidest ilmad.

"Võib-olla ma liialdan natuke, aga kui see toimub samal päeval, mil filmi avaldumise kuupäev välja öeldakse, siis paned küll sellele suurema tähtsuse, kui see tegelikult on," selgitas produtsent.

Mikita tõi ka välja, et viimastel võttepäevadel jäi haigeks režissöör Margus Paju ning võttemeeskond pidi väga olulisel ajal kuidagi ise hakkama saama.

Spioonipõnevik "O2", Priit Võigemast

Loomulikult ei pääse film ka kriitikast. Pärast esilinastust toodi kommentaariumis välja, et Võigemasti päikeseprillidest on tennist mängides peegelduses näha vabaduse väljakul asuvat vabadussammast. Mikita selgitas, et kui "Braveheart" filmis on Mel Gibsonil kaadris käel kell ja seda vaatamata sellele, et tema ümber on 40 inimest, kes peaksid vastutama, et seda seal poleks, siis võib "O2" tegijatele nende vea andeks anda.

Diana Mikita avaldas, et spioonifilm "O2" filmiti 2,2 miljoni euro eest. "See on suur ja väike summa. Me oleksime kindlasti saanud teha parema filmi, kui eelarve oleks suurem olnud. Eesti filmitegijad on õppinud töötama nii efektiivselt kui võimalik. Ma usun, et selle eelarve juures tehti parim võimalik film," sõnas Mikita.

Filmi valmimisse panustasid nii Eesti, Läti, Leedu kui ka Soome. Kaasa aitasid ka väiksemad ettevõtted, kes abistasid kõigega, mis võimalik. Lennukitele, mida filmis kasutati, kulus pool eelarvet.