Juba aastakümneid raamatute kirjutamisele pühendunud Mihkel Tiksi naasmine koos uue armastatuga ei ole sujunud kaugeltki lepase reega, ent kolmapäeval registreeris paar Tallinna perekonnaseisuametis oma abielu. Esialgu kahekesi, kuid koroonaviiruse taandudes ei jää ka pidu pidamata.

Marinaga abiellumiseks ja kooselamiseks on üle saadud paljudest takistustest, seal hulgas naise jõudmine Eestisse, mis pärast mitmeid katseid õnnestus Ukraina põllutööliste erilennuga.

Praegu elab paar Suurpea endises sõjaväelinnakus ühetoalises korteris, sest Mihkel Tiksile kuuluvasse isatallu Kolgakülas nad minna ei saa.

"Lootsime muidugi, et kodu tagasisaamine ei hakka nii hullusti venima. Nüüd läheb juba teine aasta, kuid kohus on mu valduse vabastamise nõudes jõudmas alles esimese istungini. President Pätsu kantseleiülema Elmar Tambeki mälestustest võib lugeda, kuidas ta Rakvere kohtus töötades viis asjade lahendamise tähtaja kahe nädalani. Tänases Eestis pean olema õnnelik, kui elu lõpukski isakodu tagasi saan," ütles Tiks.

Marina lisas: "Kohus venitab kummi. Varsti hakkab üle kuulama tunnistajat, kes oli Mihkli kodunt lahkudes alles alaealine."

Mihkel selgitas, miks ta peab isatalu pärast mööda kohut käima. "Isatallu, mis on ja on alati olnud minu ainuomand, jäid mu Krimmi lahkudes elama mu toonane elukaaslane koos meie kahe tütrega. Nüüd on suureks kasvanud tütred kodust lahkunud, ja ma tahaksin oma koju tagasi saada, sest enam see lapsi ei traumeeriks. Kuid mind ei lasta uksest sissegi, rääkimata oma majas elamisest. Taotlen kohtu kaudu valduse vabastamist," selgitas praegu kirjutamisega tegeleb Tiks.

Kui koroonaepideemia taandub, siis on paar lubanud korraldada Ukrainas ka korraliku pulmapeo, sest naise vanemad pole peigmeest veel näinudki. Seni tuleb kahekesi hakkama saada.