Eile sai hoo sisse Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar, mis toimub 9.-15. oktoobrini Telliskivi Loomelinnakus ja 3. novembril Alexela Kontserdimajas. Õhtu juhatasid tervitussõnadega sisse kultuuriminister Tõnis Lukas ja festivali direktor ning kunstiline juht Anne Erm.

Jazzkaare avanädalavahetus jätkus aga hingemuusikaga. Laupäeval tasus võtta terve pere kaasa Vabale Lavale ja nautida Hanna-Liina Võsa perekontserti “Kribeli-krabeli-Pumps!”.

Jazzkaare perekontsert pakub äratundmisrõõmu kindlasti kõikidele lastevanematele ja kaasalaulmis- ja tantsimislusti pere noorematele – kõlavad lood tuntud muusikalidest, ETV lastesaadetest ning “Miki Merehädas” plaadilt. Jazzis peitub suurel määral ka mängulist lusti ning kaasahaaravat kontserti saadavad Marek Talts kitarril, Janno Trump bassil, Ahto Abner trummidel ning Hanna-Liina Võsa Muusikalikooli lapsed.

Festival Jazzkaar 2020 jälgib sündmuse läbiviimisel riiklikult kehtestatud nõudmisi ürituste korraldamiseks, juhendit “COVID-19 käitumisjuhend avalike ja kultuuriürituste korraldajatele ning kultuuriasutustele” ning koostöös Terviseametiga on läbimõeldud lisameetmed, et publikul, muusikutel ja korraldajatel oleks võimalikult turvaline sündmusel osaleda. Turvalise festivalikogemuse pakkumiseks töötas festival Jazzkaar välja ka “Turvalise festivali juhendi” külastajatele, muusikutele ja korraldajatele. Juhendist lähtutakse Jazzkaare ajal ning see saadeti enne sündmust kõigile elektrooniliselt pileti ostnud külastajatele, esinejatele ja korraldusmeeskonnale.