New York Post kirjutab, et need seigad tuuakse välja Robert Lacey raamatus "Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult". Tüliõunaks kerkis matusekorraldus. Spencer oli niigi pahane, et kuninglik perekond ürituse kaaperdas ja sellest üleriigilise suursündmuse tegi. Perekond oleks tahtnud palju tagasihoidlikumat matuseteenistust.

Spencer oli vastu Charlesi plaanile, et ka printsid William ja Harry peaks terve teekonna kirstu taga kõndima. Matuserongkäigu pikkus oli umbes 1,6 kilomeetrit. "Spencer oli kindel, et Diana poleks tahtnud, et tema pojad peavad sellise katsumise läbima ja olema seal pidevalt avalikkuse silme all," seisis raamatus.

Prints Charles aga oli veendunud, et just nii on parem. Nende üks telefonikõne päädis sellega, et Charles ütles Diana kohta halvasti ning Spencer viskas toru ära. Troonipärija sai viimaks oma tahtmise ja 5. septembril 1997 toimunud matusel kõndisid kirstu taga nii ta ise, Spencer kui ka noored printsid.

Prints Charles ja Diana abiellusid 1981. aastal ja läksid lahku 1992. aastal. Lahutus vormistati ametlikult 1996. aastal. Diana suri 1997. aasta 31. augustil Pariisis autoõnnetuses.