Mait Metsamaa õnn oli aastal 1999 lõplikult läbi - sama aasta juulikuus oli ärimees põhjustanud liiklusõnnetuse, kus hukkus kaks inimest. Surmakutsariks ristitud Metsamaa kihutas juulikuus vihmasaju ajal Tabasalust Tallinna sõites oma Mercedes S-klassi kaheukselise kupeemudeli CL roolis sõidurajalt välja ja otsa kolmele autole. Surma said kahe auto juhid – 22aastane Kristjan ja 47aastane Igor.

Möödunud aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et tegelikult võis just toona, 3. juulil toimuda esimene katse Metsamaad tappa ja ta põgenes kihutades palgamõrvarite eest. Ametlikult pole seda versiooni aga kunagi kinnitatud.

Kolm kuud hiljem kirjutasid ajalehed juba Metsamaa enda surmast. Kui tänaseks on teada nii Metsamaa mõrva tellinud isik, kui ka mõrvar, siis esialgu spekuleeriti, et tapmise võimalikud põhjused võisid olla kättemaks suvise surmasõidu eest, kahtlased äriasjad või sootuks keeruliseks kiskunud armuelu. Nimelt pidas Metsamaa abikaasa Ane kõrvalt armukest, kelle juurde ta ka saatuslikul hommikul, Lastekodu tänaval teel oli. Vähesed aga teavad, et Metsamaa oli sel ajal ka teise palgamõrvari nimekirjas – üks nendest oli lihtsalt kiirem. Kes oli see teine mõrvar ja miks oli ka tema nimekirjas Mait Metsamaa?

Jaga
Kommentaarid