Los Angeleses elav muusikamänedžer Renee Meriste, kes paar päeva tagasi tähistas kohaliku korvpallimeeskonna Lakersi NBA tiitlivõitu, sõnas Retro FMis Rauno Märksile, et ootab väga USA presidendivalimis.

"Kui mõelda neli aastat tagasi, siis on üks ühele sama olukord, kus Hillary Clinton pidi täiesti kindlalt võitma. Kokkuvõttes on kõik samamoodi, nii et ma arvaks, et Trump võidab. Iga uuring näitab, et ta kaotab, just nagu ka neli aastat tagasi," ennustas Meriste.

Renee Meriste jagas ka põnevat lugu, milles avaldab, kust sellised uuringute tulemused võivad tulla. Tal on sõber, kes on neljandat põlve kuullaagriettevõtte omanik. Iga aasta, iga põlvkonnaga on äril järjest kehvemini läinud ning neli aastat tagasi, kui Trump esimest korda võimule tuli, oli firmas 19 töötajat ja firma oli pankroti äärel.

Demokraatide perekonnana peaksid nad olema vabariiklasest Trumpi vastu, aga presidendiks saades seadis Trump kõigele Hiina toodangutele 25 protsendise tollimaksu. Selle tõttu muutus välismaal toodetud kauba tellimine kallimaks. Meriste sõbra firma kasvas 19 töötaja pealt 75 peale ning nende klientuur suurenes hüppeliselt.

Meriste sõber ütles, et kui valmimised peaksid tulema, siis ta ei soovi demokraadina avaldada, kellele ta hääle annab, ja Meriste lubas, et ta seda ka ei küsi.

Californias saadeti elanikele hääletusümbrikud juba koju ära, et soovi korral eelhääl anda. Renee abikaasa ja endine Vanilla Ninja laulja Maarja Kivi andis juba oma hääle ära. Renee aga ütles, et tema eelistab pigem valimisjaoskonnas koha peal käia.

Los Angeles Lakersi võidu tähistamisel unustavad kohalikud ka koroonaviiruse olemasolu ning kuigi üldine korraldus on võitu kodus tähistada, siis tehakse seda suurelt ja avalikult tänaval. Käiakse ära ka jaanuari lõpus hukkunud Kobe Bryanti mälestuspaigas, mäel, kuhu vastu tema kopter uduse ilmaga põrkas, võttes teiste seas nii Bryanti enda kui tema lapse elu.