Kerdo Mölder kirjeldas olukorda Facebookis, loopides kaikaid kodaratesse nii maanteeametile kui Boltile.

"Olen siiani suures šokis ja ei saa seda pilt enam oma peast! Kohtusid taksojuhi ja jalgratturi täiskiirused ja tulemus oli kohutav. Elades hetk tagasi üle raske liiklusõnnetuse, tuleb suur soov meelde tuletada suuri põhitõdesid, mis ajaga muutuvad kahjuks meile nii iseenesest mõistetavaks," alustas Kerdo sündmuste kirjeldust.

"Rääkimata taksojuhist, kellega Jürisse sõitsime ja tema vanusest tingitud väga ohtlikust sõidustiilist, mis päädiski meetreid ennem sihtkohta, raske liiklusõnnetusega, tahan ma väga tuletada meelde, et jalgratturid peavad kandma kiivrit ja et jalgratturid peavad väga hoolsalt liikluses sõitma ning ümbrust jälgima. Autojuhid peavad mõistma, et autot juhtides on sinu kätes inimelud," ütles Kerdo laupäeval toimunud sündmuste kohta.

Laulja usub, et õnnetus oleks olemata olnud, kui nii autojuht kui jalgrattur oleksid tähelepanelikumad olnud.

Kerdo sõnul peaks maanteeamet kiirusepiiranguid määrates arvestama kõiki asjaolusid, seal juures ka linnaelanike soovitusi.

"70km/h Jüri teel, kus ümber on asulad ja kergliiklustee ristub autoteega - kas see tõesti on adekvaatne kiiruspiirang?
Sama teelõigu kiiruspiirangu vastu on elanikud maanteeametiga võideldud juba pikka aega - ja nüüd see juhtus," rõhutas laulja ning küsis, miks alati tehakse muudatusi ja järeldusi siis, kui õnnetus lõpuks juhtub?

Kerdo pani autojuhtidele südamele, et nad oleksid liikluses hoolsamad ja ei tegeleks roolis kõrvaliste asjadega.

"Ma siiralt ka loodan, et Bolt võtab meie kirja tõsiselt ning valib hoolikalt, kellele taksojuhi luba antakse. Kogu tee Jürisse oli ääretult ohtlike olukordi täis! Austan vanu inimesi, aga arvan, et 76 aastane taksojuht ...!? Kas on ok?" imestas ta.

Kerdo Mölder jagas Facebookis pilti ka sündmuskohale toimetatud politseist ja kiirabist, kes vigastatud jalgratturiga tegelevad.

Kroonika võttis Kerdoga lisakommentaaride saamiseks ka ühendust.

Jalgrattur sai tõsiselt viga

Kroonika võttis ühendust politseiga, kes jagas natuke detailsemat infot õnnetuse kohta. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles: "10.oktoobril kella 13.03 paiku juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas Assaku-Jüri tee ja Lagedi-Jüri tee ristmikul, kus sõiduauto Toyota Corolla, mida juhtis 76-aastane mees, põrkas kokku ülekäigurada ületanud jalgratturiga, 16-aastase poisiga. Paraku rattur kiivrit ei kandnud ning ta sai kokkupõrkes sõiduautoga raskelt viga. Meedikud viisid nooruki Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas politsei süüteomenetluse."

Boltile jagub veelgi kriitikat

Facebooki postituse kommentaariumis hakati teravalt kritiseerima Bolti ettevõtet, kuna nad palkavad juhtideks "igasuguseid" ning tavataksos sellist asja poleks juhtunud.

"Kerdo Mölder, ise olete süüdi, et selliste pättidega üldse sõidate. (nende piraatlust toetate) Nüüd mõtelge järgmine kord enne, kui piraattakso peale istute. Inimene istub suvalise jorssi autosse ja siis pärast alles mõtleb oi oi bolt tegi. Põhimõtteliselt olen nende piraatide vastu. Normaalse firma taksos poleks selliseid üleelamisi tõenäoliselt tulnud," kirjutas üks mitte nii hooliv kodanik.

Teine lisas: "Olen isegi korduvalt saanud läbi bolti väga kehvasi sõidukogemusi reisijana. Loodetavasti pole vaja mul niipea taksoteenuseid tellida, et suudaksin oma ajus kustutada need kehvade juhtide poolt tekitatud hirmud."

Kolmas kommenteeris: "Boltis ongi mingid ralliässad. Hiljuti sõitsin öösel koju, taksojuht võttis kõik kurvid sirgelt, vahepeal sõitis vastassuunavööndis ja punasega pani üle nagu niuhti. Ma ei ole eales kesklinnast Viimsisse 15 minutiga koju saanud."

Bolt kommenteeris juhtide palkamise poliitikat: "Bolti juhiks saamise tingimuseks on kehtiva juhiloa (mitte esmase), teenindajakaardi ning sõidukikaardi olemaolu. Dokumente väljastavad vastavalt Maanteeamet ning kohalik omavalitsus, kes kontrollivad ja hindavad juhi sobivust autorooli istumiseks ning teenuse osutamiseks."

Maanteeameti põhja teehoiu osakonna liikluskorraldaja Hannes Ristov leiab, et piirkiirus sellel teelõigul on sobilik. "Õnnetus toimus Karla külas Lagedi–Jüri ja Assaku–Jüri ristmikul, mis asub asulavälisel teel. Tegemist on asulavälise maanteede ristumisega, kus kiirusepiirang on 70 km/h. Ristmikule on ehitatud teeületusvõimalused. Arvestades eeltoodut on sõidukiirus nimetatud teelõigule sobilik."

"Tuletame meelde, et lubatud piirkiirusega sõitmine ei ole kohustuslik. Lubatud piirkiirust ei tohi ületada."

"Liigeldes peab juht olema tähelepanelik teel ja teeservas seisva või liikuva vähekaitstud liikleja (jalakäija, jalgrattur ja muu selline) suhtes ning vältima tema ohustamist ja talle kahju tekitamist."