Eesti parima pagari tiitliga pärjatud Sandra Daškoval (28) kasvab kodus kaks väikest tütart, mis tähendab – Sandra püüab enamasti riietuda võimalikult mugavalt.

"Kui lastega toimetan, siis heledad riided ja kontsakingad panen kõrvale. Kui riie on hele, saab see enamasti mustaks ja kõrgetel kontsadel on raske tütreid taga ajada."

"Esimest korda elus olen oma välimusega rahul."

Seda enam naudib Sandra pidusid, mis pakuvad glamuurset vaheldust argielule. "Üritustel saan kanda uhkeid heledates toonides riideid ja siis on mängus ka kontsakingad."

Annab värvidele võimaluse

Üllatuslikult Sandral lemmikbrände pole. Kui ta soovib garderoobi täiendada, võtab üks-kaks päeva ja vaatab kauplustes ringi.

"Otsin asju, mis meeldivad, ja hindan kvaliteeti, näiteks kontrollin alati kõik õmblused üle. Minu jaoks ei ole vahet, kas ostan 10- või 200eurose T-särgi, õmblused peavad olema korras. Noorena õmblesin palju, seepärast oskan pilku peal hoida. Päris tihti on kiirmoes kõik kiiresti õmmeldud ja esineb palju vigu. Kudumite puhul vaatan aga üle silmusekohad," räägib Sandra.

VÕTA EESKUJU Kui Sandra šoppab, ei lao ta niisama midagi korvi − tema terav pilk peatub kudumite silmusekohadel ja mõistagi vaatab ta üle õmblused. Hind 169 € (www.secondfemale.com)
TÄPILINE PÜKSTÜKK sobib ka sügisel - viska vaid soe kampsun peale ja rõõmus outfit on valmis. Hind 10 € (www.amazon.ca)

Modellina tegutsev kaunitar jagab head nippi, kuidas värvid, mis poes riidepuul ei pruugi kõnetada, enda kasuks tööle panna: "Kui lähen poodi, proovin alati riideid selga. Toonid, mis poes niisama vaadates ei meeldi, võivad seljas aga väga hästi sobida. Olen tänu riiete proovimisele avastanud värve, mille puhul ma poleks varem arvanud, et need on mulle loodud. Näiteks olen enda jaoks leidnud sõjaväe- ja smaragdrohelise tooni. Samuti on minu garderoobi rännanud vanaroosa ja elektri­sinine – mida ma ehk iga päev ei kanna, aga seljas mõjuvad need toonid tõesti väga kaunilt."

Kinkis kingad ära

"Kunagi oli mul nõrkus kingade vastu. Mul oli neid julgelt üle saja paari. Ühel hetkel vaatasin kingad üle ja viisin suure osa neist naiste turvakodule. Otsustasin, et pole mõtet neid hoida, kui ei kanna. Jäid vaid mõned paarid," räägib Sandra. Kuid kui üks uks sulgub, siis teine avaneb – nüüd on kaunil brünetil uus kirg: "Otsin omapäraseid jakke ja mantleid. Need on ostud, mida iga päev ei tee. Jakke läheb meie kliimas alati tarvis."

VALGES ON VÕLU Sandra eelistab üritustel kanda heledaid riideid, samuti armastab ta valgeid jalanõusid. Hind 48 € (www.office.co.uk)

Üks, millele Sandra on läbi aegade truuks jäänud, on parfüüm Trussardi "Donna". "See on mul olnud aastaid. Olen otsinud üht ja teist, saanud erinevaid parfüüme kingituseks, kuid lõpuks on see ikka minu üks ja ainuke lõhn," nendib ta.

Igal naisel on enesekindlusega seoses üks või mitu lugu jutustada. Kui Sandra veel väga noor oli, kitkus ta oma kulmud päris õhukeseks ja ühel päeval need enam tagasi ei kasvanud. Sandra räägib, et aastaid tekitasid õhukesed kulmud temas ebakindlust, kuni ta leidis spetsiaalse kulmuseerumi.

KULMUD KINGIVAD ENESEKINDLUSE Sandra sai kulmud tagasi tänu MaxeyBrow seerumile. Hind 106 € (www.maxeylash.com)
TRUU ÜHELE Sandra leiab end ikka ja jälle kandmas Trussardi parfüümi "Donna". Hind 84,95 € (www.ilu.ee)

"Esimest korda elus olen oma välimusega rahul. Mulle meeldib, kui saan voodist tõustes minna kohe tänavale. Seega on minu kosmeetikakott pigem hõre. Kui kulmud on korras, siis julgen kodust välja minna ka ilma meigita," avaldab Sandra.

Paljud kipuvad oma tedretäppe kinni katma, kuid Sandra on nende üle uhke: "Mul on väga õrn meigipõhi – peamiselt põsepuna ja päikesepuuder. Vunki lisan värviliste huulepulkadega."