Kultusbändi The Tuberkuloitedit on sel aastal tabanud üks tragöödia teise järel, kui poole aasta vahega surid kaks asutajaliiget Aivar Kandla ja Marek Piigert. Aivar Kandla juhtumi asjaolud on kriminaalsed, sest politsei on tema surmas vahi alla võtnud tema elukaaslase, keda süüdistatakse mehe tapmises.

Retro FM hommikuprogrammis rääkis Indrek Raadik ehk Summer Rauno Märksile, et enne, kui pole süüdimõistvat otsust tulnud, kellegi poole näpuga näidata ta ei taha. Lisaks avaldas bändi solist tagamaid ka Marek Piigerti lahkumise kohta.

"Sain kõne reede õhtul tema tütrelt, kes ütles, et Marek on lahkunud päeval. Eks tal oli tervisega ka probleeme. Suvel kadus tal nägemine, ta käis arstide vahelt ja sai nägemise tagasi. Aga eelmine nädal oli tal taas haigushoog tekkinud, viidi haiglasse, kontrolliti ja kõik oli okei. Juba räägiti, et saab koju, aga kaks tundi hiljem helistati ja öeldi, et lahkus," avaldas Indrek Raadik.

Summeri sõnul peaks lahkamine toimuma täna või homme ning Mareki ärasaatmine on reedel.

Indrek Raadik selgitas ka, miks Aivar ja Marek üldse bändist lahkusid. "Meie muusikalised nõudmised kasvasid. Siis me otsustasime nad bändist vabastada ja võtsime uued inimesed," sõnas Raadik ja selgitas, et ühel ajahetkel olid mõlemad talle head sõbrad ning kaaslased.

Mõlema mehe surm Raadiku elu siiski väga mõjutanud pole, sest surm on elu osa ja sellega peab arvestama. "Elutee saab ühel hetkel kõigil otsa," ütles ta.

Kumbagi meest enam bändis polnud, kui salvestati hittlugu "Lilleke rohus". Kõige enam mõjus meeste lahkumine Alar Aigrole, kes mängis koos Aivari ja Marekiga koos Sindis loodud bändis, millest kasvas välja The Tuberkuloited.

Raadik sõnas, et võimalusel minnakse lahkunud bändikaaslase matustele, aga see oleneb suuresti nende igapäevastest tegevustest. Alar Aigro on kutseline autojuht, kes töökohustuste täitmise eesmärgil on Eestist väljas. "Kui meil võimalus on, siis me ikka lähme," ütles muusik.

The Tuberkuloited tähistab järgmisel aastal 30. sünnipäeva ning Summer avaldas, et võimalusel antakse välja ka vinüülplaat, kus peal nende parimad lood, kuhu põimitud ka mõned uued laulud.