Merlyn Uusküla avaldas Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile, et Küprosele reisimine polegi praegu nii keeruline.

"On endiselt olemas võimalus reisida. Euroopas on mitmeid sooje kohti, kuhu reisida, ja üks nendest kohtadest ongi Küpros. Siin on nakatumine väga madal hetkel ja kus maskikandmise ning muud nõuded on üsna turistisõbralikud," rääkis Merlyn ning ütles, et Eestist sinna on mitmeid lende.

Lauljanna sõnul kardavad paljud reisimist meedia hirmutamise ja valitsuse sõnavõttude tõttu, kui inimestele öeldakse, et kõik peavad peredega kodus istuma.

"Tegelikult on võimalusi hästi palju reisimiseks ja endale tuleb see süsteem selgeks teha, mis praegu toimub. Loomulikult tuleb valmis olla, et endale näomask aeg-ajalt ette panna ja olla natuke paindlikum teatud asjades kui tavaliselt perioodil. Kui sa kohale jõuad, siis keegi ei nõua sinult maski. Võtad maski ära, lähed päikse kätte, naudid head ilma, naudid head veini ja head seltskonda. Puhkus nagu puhkus ikka," kirjeldas ta.

Rääkides puhkusel viibides seal viibivate rootslaste ja brittidega avaldas Merlyn, et nende arvates kardavad eestlased viirust rohkem kui teised. Nemad võtavad seda kõike rahulikult ja kuigi linnapildis näeb inimesi maske kandmas, siis on see pigem ikka valikuline.

Küprosel on nõudmine, et väljas maski kandma ei pea, küll aga peab seda tegema teatud siseruumides. Merlyn viibib hotellis, kus maski kandmise kohustust pole. Need vabadused lubavad puhkust nautida nii nagu seda ikka on tehtud.

Merlyn ei oska olukorda Kürposel varasemaga võrrelda, kuna on seal esimest korda, aga turismiinimeste sõnul on seekord turiste umbes poole vähem kui tavaliselt.

Tal on ka eestlastele positiivne sõnum: "Ärge istuge kodus ja minge reisile. See on väga stressirohke aasta olnud. Ei ole tark rahvale öelda, et nad peavad kodus istuma. Siis jäätegi haigeks, kui päikest ei saa," ütles ta.

Euroopas reisimiseks on Küpros ja ka Kreeka head valikud, kuhu minna, usub lauljanna. Tema lennu ajal oli lennuk puupüsti täis ja reisimiseks ei ole vaja tuusikut nagu vene ajal.

Kodumaale naastes ta lisatestimise ja karantiini pärast muretsema ei pea, kuna Küprosel on nakatunute arv madalam kui Eestis.