Muusikamänedžer Brian Epstein võttis Liverpoolist pärit neliku, kuhu kuulusid Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ja Pete Best, enda kliendiks, kui kuulis neid 1962. aastal nende kodulinnas esinemas. Aga ta vallandas Besti mõned kuud hiljem ja tõi asemele Ringo Starri, vahendas BBC.

Brian Epstein adresseeris kirja "salajasele-biitlile" Joe Flanneryle, kes oli võtmeisik bändi tõusmisel muusikamaailma tippu. Eelmisel aastal 87-aastasena surnud Flannery oli 1962-1963 bändi esinemiste organiseerija.

Epstein kirjutas 8. septembril 1962, et ta lõpetas Besti lepingu ning ütles talle kolm nädalat varem, et peab bändist lahkuma.

Epstein kirjutas: "Ma lugesin Mersey Beatist (Liverpooli kohalik väljaanne), et Peter Best on liitunud bändiga The All Stars. Ma saatsin talle, täna, sertifikaadi, millega ma vabastasin ta minu all olevatest kohustustest." Ta lisas, et soovis Bestile ja bändile jätkuvat edu.

Flannery perekond jättis kirja endale ning tema nõbu pani selle nüüd oksjonile.

Peter Best rääkis BBC dokumentaalis, et tema jaoks oli bändist vallandamine šokk. Mänedžer kutsus ta koosolekule ning trummar läks sinna pahaaimamatult kohale. "Epstein ütles: Pete, ma ei tea, kuidas seda sulle öelda, aga poisid tahavad sinust lahti saada. Me oleme juba organiseerinud, et Ringo asendab sind laupäeval"," meenutas trummar.

Epsteini kiri läheb müüki 27. oktoobril Omega Auctions keskuses. Kollektsiooni kuulub ka Sir Paul McCathey kiri Joe Flanneryle pärast seda, kui Peter Best oli lahkunud.