Ameerika Ühendriikide filmitööstust on juba aastakümneid loetud liberaalse ja vasakpoolse poliitilise suuna pärusmaaks. Tööstus toetab võrdsust, kaasatust ning on väga progressiivne. Aga iroonilisel kombel vaadatakse viltu konservatiivsetele vabariiklastele, eriti nendele, kes toetavad president Donald Trumpi.

"Vaat, kes nüüd räägib" täht Kirstie Alley säutsus selle aasta oktoobris: "Ma hääletan Donald Trumpi poolt, sest ta ei ole poliitik. Ma hääletasin neli aastat tagasi sellel põhjusel ja hääletan ka nüüd sellel põhjusel. Ta saab asjad tehtud kiiresti ning pöörab majanduse ringi kiiresti. Nii on, inimesed, nii on."

Foto: Scanpix

Filmi "Goonies" täht ja eestlannaga abielus olev Robert Davi toetas Trumpi 2016. aasta valimistel ning ütles eelmisel aastal antud intervjuus: "95 protsenti rasketöö tegijatest, helimeestest, toetavad Trumpi. Nad tulevad minu juurde ja tänavad mind nende eest rääkimast."

Foto: Scanpix

Rokkar Kid Rock on aastaid Trumpi toetanud. Pärast Trumpi ametialaseid süüdistusi jagas Kid Rock sotsiaalmeedias pilti, kui nad on presidendiga koos golfiväljakul.

Foto: Scanpix

Konstitutsiooni teise paranduse (õigus relva kanda) toetaja Dean Cain sõnas hiljuti: "Mul on täielik usk ja toetus meie presidenti."

Foto: Scanpix

UFC täht Conor McGregor säutsus selle aasta alguses: "Fenomenaalne president. Võimalik, et üks parimaid läbi aegade. Kindlasti üks parimatest, istudes enne teda tulnud hiiglaste õlgadel."

Foto: Scanpix

Filmis "Iseseisvuspäev" ennastohverdavat pilooti mänginud Randy Quaidi toetus ei piirdu vaid president Trumpi endaga, vaid ta toetab ka tema poega Trump juuniorit 2024. aasta presidendi valmistel.

Foto: Scanpix

Antonio Sabato juunior ütles, et 2016. aastal Trumpi toetamine lõpetas tema karjääri Hollywoodis. "Mind pandi musta nimekirja. Kõik minu esindajad lahkusid minu juurest – agendid, mänedžerid ja kommertsagendid. Ma lihtsalt pidin lahkuma," sõnas ta Varietyle antud intervjuus.

Foto: Scanpix

James Woodsil, kelle IQ on väidetavalt 180, on olnud Twitteris otsene suhtlus Trumpiga, muu hulgas tänades teda tema tehtud töö eest.

Foto: Scanpix

Stephen Baldwin, kes on Justin Bieberi abikaasa Hailey isa, toetab praegust presidenti, jagades Twitteris ka teemaviidet #Trump2020LandslideVictory.

Foto: Scanpix

"Grey anatoomia" täht Isaiah Washington säutsus 2019. aastal: "Ma hääletasin kahel korral 44. (Barack Obama) poolt. Ma isegi käisin tema senati kabinetis, ma tegin isegi Salone eest lobitööd, et ta saaks võimaluse end ümber turundada. Kaheksa aasta jooksul ei saanud ma kordagi toetust Aafrika ning mustade agenda eest, aga 45. kutsus mind Valgesse Majja, et tähistada Esimese Sammu seadust."

Foto: Scanpix

Jon Voight, kes on Angelina Jolie isa, sõnas 2019. aastal Twitteri videos: "See on Ameerika: me oleme tugevad, me oleme targad ja meie juht Donald Trump on seda meile näidanud. Kui tema tagandamine jätkub, siis Ameerika langeb."

Foto: Scanpix

Komöödianäitleja Roseanne Barr jagas 2018. aastal endast pilti kandes Trumpi mütsi. Ta kirjutas postituse juurde "2020 visioon". Tegu on sõnamänguga, sest 20/20 vision tähenda perfektset silmanägemist ning Rosanne pidas silmas ka Trumpi võitu selle aasta valimiste ajal.

Foto: Scanpix

USA presidendivalimised toimuvad juba mõne nädala pärast 3. novembril. Kas peamist kandidaati on Donald Trump ja demokraatide Joe Biden.

Artikkel on refereeritud väljaandest Too Fab.