Moelooja Roberta Einer selgitas Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile, kust tuleb tema riiete hind. “Kalkulatsioonid. Paljud on minult küsinud, miks mu riided on nii kallid. See on avalik info. Poed panevad tavaliselt x3 hinnale juurde, mida disainer müüb,” avaldas Einer.

See tähendab, et kui sa ostad mingi asja kolmesaja euro eest, siis tõenäoliselt on disainer selle müünud sinna saja euro eest. Ja selle hinna sisse käib tegemiskulu.

“Firmadele jääb kätte väga väike summa võrreldes sellega, millega riideid poest ostetakse,” lisas moelooja.

Juurdehindluse süsteem on niivõrd kaua kestnud ja seda on raske muuta. Robertale öeldi juba alguses, et omahinna arvestamisel peab ta arvestama poe juurdehindlusega. Kuid näiteks allahindluste ajal võtab pood just juurdehindlusest ja mitte moelooja hinnast alla.

“Neid diile on vist erinevaid, aga kuidas mina teen äri poodidega, on see, et nad ostavad kõik välja. Isegi, kui neid asju maha ei müüda, siis minul riski pole,” ütles moelooja.

Oma moepoodi Roberta avada ei taha. Praegune jaemüügi süsteem talle sobib, kuna nii on ka vähem stressi ning vastutust. “Olen loomult rohkem nikerdaja ja tahaks seda edasi teha,” ütles ta.

Roberta Eineril on täna suur moeshow, kus ta näitab oma viimase viia aasta parimat loomingut. Tänavu septembris täitus tal viis aastat, mil ta on moemaailmas oma brändi all tegutsenud. Lisaks kuulub ta ka Forbesi 30 parima alla 30-aastase moelooja hulka Euroopas.