Film "I Am Greta" räägib tundmatu koolitüdruku Greta Thunbergi kahe aastasest teekonnast kliimasoojenemise vastu võitlemise ikooniks.

Filmi võttis üles Nathan Grossman, kes alguses arvas, et saab kokku vaid piisavalt materjali, et kohalikus väljaandes väike olemuslugu teha. Tegelikult kogunes materjali terve filmi jaoks.

Filmi rahvusvaheline esilinastus oli 3. septembril Veneetsia filmifestivalil. 13. novembrist saab seda näha Hulu voogedastusplatvormil.

Koroonaviirusest ei ole päästetud ka Greta. Ta teatas märtsis Instagrami vahendusel, et on väga tõenäoline, et ta oli nakatunud koroonaviirusesse, kuid sai sellest kiiresti terveks.

Thunberg kirjeldas, kuidas tema ja ta isa otsustasid kaks nädalat pärast ringreisi Euroopas end isoleerida. Paari päeva pärast hakkas nende tervis halvenema ning tüdruk tundis end väsinuna ja tal tekkis köha ja kurk hakkas valutama. Siiski ei saanud ta anda proovi, sest Rootsis testitakse ainult riskirühmas olevad inimesi.

Vaatamata sellele, et ta arvatavasti põdes viiruse läbi küllaltki lihtsalt, pani ta teistele noortele südamele, et nendest sõltub praegusel hetkel väga palju. "Meie, kuigi me ei kuulu riskigruppi, vastutame, sest meie valikutest võib sõltuda teiste inimeste elu ja surm," kirjeldas Thunberg siis.