"Saime ühest loomapoest veisesaba enda ostuga tasuta kingiks kaasa ja kahjuks süütuks loetav maius tekitas meile palju muret. Tema maiustas kuivatatud veisesabaga pühapäeval ja esmaspäeva hommikul meie kutsu värises ja hingeldas valude käes. Vahepeal ei suutnud isegi püsti seista. Röntgen näitas maos võõrkeha ja veres oli ka põletikunäit, mis viitas soolepõletikule võõrkehast."

"Oli tema siis tilgutite all ja õnneks hakkas võõrkeha arstide järelvalve all ise soolte kaudu liikuma. Õhtul saime koju. Värinad olid küll kadunud, kuid niutsatused öösel andsid märku valust."

"Täna hommikul oli tema kakas röntgenis vortsi kinnitusmetalliks peetav ümar asi hoopis veisesaba terve 0,5 cm paksune disk, mille eel ja järel veel palju väiksemaid, aga väga teravate nõelalaadsete äärtega kondijuppe. Pole ime, et tal valus oli."

"Need tükid on väga kõvad ja diskid, mis olid katki, olid väga teravate äärtega," ütles saatejuht ning lisas lõpetuseks, et kutsikate puhul peab olema ettevaatlik, mida nad närivad.

Kuigi veisesaba peetakse tavaliselt ohutuks maiuseks, siis nemad väldivad seda igavesti ja jäävad pullipeenise juurde.