Esmaspäeval ilmus Õhtulehes lugu, kus Grete Lõbu avaldas, et keegi on kasutanud tema nime ja pilti valedel eesmärkidel.

"Mulle helistas tundmatu inimene, kes ütles, et luges artiklit, kus olin kirjutanud midagi arstide kohta. Ütlesin, et helistate valelele inimesele ja ma ei ole mingit artiklit kirjutanud," selgitab Grete.

"Veebis ilmus lugu, et ajakirjanik Grete Lõbu on olnud väga raskelt haige. Arstid pigem peaaegu tapsid mu ära ja sain imerohu abil terveks. Väidetavalt olin üleni parasiite täis, mis sõid ära peaagu neeru ja ühtasi oli kolm-neli mikroinfarkti," räägib Grete.

Kaks päeva hiljem saime teada, et keegi läks pettuse õnge ning ka ostis müügil olnud kemikaalid. Grete tegi politseisse avalduse.

Nüüd on "Ringvaate" saatejuhil põhjus uuesti ametivõimude poole pöörduda, kui Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Urmas Reitelmann kutsus teda ja kaassaatejuhti Marko Reikopi sodomiitideks.

Urmas Reitlemanni postitus Facebookis. Foto: Kuvatõmmis Facebookis

Eesti Keele Instituudi kohaselt on sodomiit loomapilastaja, kirjutas Delfi.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Rein Veidemann ütles täna pärastlõunal Delfile, et kavatseb teha EKRE esimehele Martin Helmele ettepaneku kutsuda Reitelmann tagasi ERRi nõukogust.

Nii Lõbu kui ka Reikop ütlesid Delfile, et kaaluvad tõsiselt Reitelmanni vastu hagi esitamist kohtusse.

"See on solvav, ebameeldiv ja täiesti vastuvõetamatu," sõnas Reikop Reitelmanni öeldut kommenteerides. "Meil on väga suur surve, et me ikkagi kohtusse pöörduksime. Nii ERR-i juhtkonna kui ka kolleegide tasandil on kõik väga toetavad, samuti on väga paljud juristid meile abi pakkunud," lisas ta.