"Meie "Käpapuu" võitis täna (eile - toim) festivalil RIGA IFF / Riga International Film Festival Baltimaade parima muusikavideo auhinna! Suured tänud režissöörile Taavi Arusele aka Zbanski Kino, kes tegi meiega väga keerulise droonikaadri, kus lendame üle Viljandi järve – esimese duubliga! Ja kes on teinud ka kõik meie teised muusikavideod. Tänud ka produtsendile Villem Valmele plaadifirmast Õunaviks. Muidugi täname ka Riga IFF žüriid ja muusikavideo konkursi kuraatorit Agnese Loginat," avaldas bänd Facebookis.

Vaata ka muusikavideo, mille eest bänd auhinna sai.

Puuluup on 2014. aastal loodud Eesti nu-folk-ansambel, milles mängivad Ramo Teder (sooloartistina tuntud ka kui Pastacas) ja antropoloog Marko Veisson, kirjutab Vikipeedia.

Duo mängib Hiiu kandleid ning kasutab luupreid ja muid efektiplokke. Esinejad ise nimetavad ansambli stiili "neozombipostfolgiks" põhjendusega, et väljasurnud Hiiu kandle mäng on ellu ärganud ja esineb zombina.

Bänd on sel aastal veel tunnustust saanud, kui Eesti Kultuurkapital andis neile helikunsti sihtkapitali aastapreemia (eksootiliste tuulte toomine ja omanäoline eesti folkmuusika rikastamine).