Tänavune ehk 65. Eurovisioni lauluvõistlus jäi koroonaviiruse tõttu ära. Korraldajad küll organiseerisid ürituse, millega austada kõiki võistlusele pääsenud laule, aga tegu oli puhta meelelahutusega ja kohtasid välja ei jagatud.

Koroonaviiruse oht ei ole kuhugi kadunud ja selle tõttu püüavad EBU ning tema Hollandi partnerid NPO, NOS ja AVROTROS arvestada kõikvõimalike stsenaariumidega, et võistlus uuel aastal toimuda saaks, vahendas Eurovision.tv.

Lauluvõistluse tegevjuht Martin Österdahl sõnas: "Meil on ääretult hea meel, et täpselt samad riigid, kes pidid võistlema tänavu, osalevad ka järgmisel aastal. Arendame jätkuvalt koos ringhäälingutega välja nelja eri stsenaariumi ja oleme kõikide osalejatega ühenduses. Töötame selle kallal, et keerulisele olukorrale vaatamata tuua 180 miljoni vaatajani põnevust ja uuendusi."

Eurovision 2021 peaprodutsent Sietse Bakker rõõmustab riikide osalemise üle. "On fantastiline, et kõik 41 riiki, kes osalesid sel aastal, tahavad tulla 2021. aastal Hollandisse. See näitab, et neil on usku meie riiki, et me suudame järgmisel aastal korraldada eduka lauluvõistluse Rotterdamis," ütles ta.

"Me oleme seadnud lati enda jaoks kõrgele, et organiseerida nendel keerulistel aegadel 180 miljonile pealtvaatajale kolm fantastilist showd. Et seda teha, töötame me protokolli loomise kallal, et garanteerida töötajate, osalejate, pressi ja külastajate turvalisus," ütles Sietse Bakker.

Pärast 2020. aasta lauluvõistluse ärajäämist, kinnitasid umbes pooled riigid oma võistleja uueks aastaks. 19 nendest on samad, kes pidid tänavu osalema. Lisaks toimuvad eraldi mitmes riigis eelvoorud, et enda finalist välja selgitada. Kuigi Uku Suviste pidi Eestit esindama, siis on talle praeguseks antud koht Eesti Laulu poolfinaals. Kes aga Eestit uuel aastal esindab, selgub Eesti Laul 2021 ajal.

Võistlused toimuvad 18, 20 ja 22. mail.