BBC jagas Twitteris treilerit dokumentaalile "The Trials of Oscar Pistorius", kuid ei maininud ei videos ega säutsus mõrvaohvrit Reeva Steenkampi.

"Me vabandame, et algne treiler ei viidanud Reeva Steenkampile," sõnas BBC hiljem tehtud avalduses. "Saame aru, mis tuska see on tekitanud, see polnud kunagi eesmärk."

"Me eemaldasime treileri, et see asendada millegagi, mis kujutaks tõetruumalt eesootavat sarja ning uurib mitmeid keerulisi detaile, mis viisid tema tapmiseni."

Ka olümpiamängudel kaasa teinud Pistorius mõisteti kuueks aastaks vangi, kui ta 2013. aastal Pretorias tappis tüdruksõbra Reeva Steenkampi. Tema karistust pikendati hiljem 15 aasta peale, miinus aeg, mille ta oli juba ära kandnud.

Dokumentaalsari telliti USA telekanalile ESPN, aga seda näitab UKs BBC. Koduvägivalla vastase kampaania vedaja David Challen jagas telekanalile pärast treileri avaldamist kriitikat.

"Täielik läbikukkumine, treileris isegi mainida naist, kelle ta tappis. Häbi teile BBC. Challenit pahandas ka, et pressiteates viidati dokusarjale kui "tähelepanuväärsele".

"Kui kohatu saab olla, et luua ja promoda filmi mõrvarist ning nimetada seda tähelepanuväärseks," säutsus ta.