Ainuisikuliselt Arnold Rüütlile kuulub sügaval Nõukogude ajal ehitatud enam kui 350ruutmeetrine eramu Tartus Tähtvere linnaosas, mida ta 2003. aastal laiendas ja renoveerida lasi. Tartu maja krundil suuri võimalusi laiutamiseks ei ole – see on vaid veidi suurem kui 800 ruutmeetrit.

Arnold on ka Saaremaal oma kunagise lapsepõlvekodu lähistel asuvas Saarekülas suvemaja omanik (ehitus­registri andmetel on eluhoones pinda 150, abihoones 60 ruutmeetrit). Mõne­kümne meetri kaugusel merest asuva suvemaja ümber kuulub Rüütlile kümme hektarit maad. Sellega kokku on väärikal vanahärral sealkandis veidi üle 43 hektari maad, millest 6 hektarit on ühisomandis abikaasa Ingridiga.

Arnold Rüütel oma Saaremaa maakodus

Kinnisvara hind on ajas muutuv, eriti pärast koroonaviirusest tingitud laastamistööd majanduses. Ligi kaks aastat tagasi ütles 1Partner Kinnisvara kogenud kinnisvarakonsultant ja maakler Olmer Õigus, et Maarjamäel maksab juba ainuüksi krunt paarsada tuhat eurot ja koos hoonetega ligi miljon. Ka praegu ütleb Õigus, et sellise klassi elamuid kriisid ei räsi. Need võiksid ka tema praeguse hinnangu kohaselt maksta miljoni euro ringis.