Ka varasemalt on meedias kirjutatud sellest, et Erbi on tema võistlustel osalenud naistelt raha välja petnud ning misse valinud nii, nagu ta ise heaks arvab. Kuigi tema kahtlastest tegevustest on räägitud juba aastaid, siis endiselt leidub Eestis naisi, kes isegi veel sel aastal on tema ohvriks langenud.

"Kõige rohkem ajabki vihale see, et ta tekitab nii palju mainekahju kõigele sellele, mida mina olen 30 aastat üles ehitanud," sõnas Jantson "Pealtnägijale". Tema kaebas oma konkurendi kohtusse juba mitu aastat tagasi.

Missis Estonia 2020

Erbi postitas sel suvel oma kodulehele kahtlase sisuga teate, kus ta kirjeldas, nagu ta oleks kohtus alistanud oma peamise konkurendi Jantsoni. Juurde on lisatud pilt ajakirja kaanest, kus Erbi poseerib. Sellist ajakirja aga ei eksisteeri.

Tegelikuses jõustus eelmisel aastal kohtuotsus, mis keelas hoopis Erbil "Missis Estonia" kaubamärgi kasutamise. Samuti pidi ta Jantsonile maksma 2500 eurot, kuid siiani pole Erbi oma konkurendile sentigi maksnud.

Erbit on andnud kohtusse ka mitmed tema võistlusel osalenud naised, kes on talle maksnud rahvusvaheliste konkursite osalemistasusid, et ta need summad edasi õigete korraldajateni toimetaks. Mitme naise mitme tuhande suurused ülekanded on jäänud aga Erbi enda taskusse.

Võistlused lähevad edasi

"Pealtnägijaga" võttis ühendust sel aastal Erbi võistlusel osalenud naine, kes soovis anonüümseks jääda. Ka tema oli teadlik korraldaja mustast mainest, kuid sotsiaalmeediasse postitatud reklaam, kus eelmise aasta politseinikust võitja kutsus naisi ka sel aastal osalema. "See oli väga osav trikk," tunnistab ta.

Missivõistlusel osalenu kirjeldab, kuidas pidevalt ähvardati miinuspunktide ja diskvalifikatsiooniga. "Kõik pidi olema absoluutselt tema meele järgi."

Tänavu suvel sai Missis Estonia krooni enda pähe Kristi Hõrrak, kes kohe pärast võitu meedia poole pöördus ning juubelavaid intervjuusid jagama tahtis hakata. USAsse võistlusele minema pidanud vandeaudiitorilt võeti aga tiitel pärast mitmeid avalikke esinemisi ära.

Kristi Hõrrak.

Kuigi Hõrrak ei soovinud tiitlist ilma jäämist kommenteerida, siis ta andis mõista, et probleem seisnes selles, et Erbi küsis temalt Mrs Globe võistlusel osalemise eest 3200 eurot, kuigi osalustasu on tegelikult ainult 1800 USA dollarit.

Ehkki septembris Tallinnas toimuma pidanud järjekordne võistlus, seekord naistele vanusevahemikus 25-40 aastat, on teadmata ajaks edasi lükkunud, käib Erbi missikarussell edasi. Oktoobri keskel toimusid Riias Erbi casting'ud Missis Baltic Classique 2021 võistlusele.

"Pealtnägija“ püüdis Erbilt 8 nädalat kommentaari saada, kuid tulutult. Lõpuks saatis naine saatele Instagramis napi teate: "Filmimiseks mul on oma production, kollases meedias ei ole huvitatud.“