Originaalstsenaariumil põhinev linateos portreteerib tragikoomiliselt üht pealtnäha tavalist Eesti perekonda, kus kolm tütart erinevate valikute ees seisavad. Produtsent Marianne Ostrati sõnul puudutab film noorte inimeste elu murdepunkte lõbusas võtmes: „See on seiklusrikas, mõnusa eluterve huumoriga vürtsitatud heatujufilm, mida vaadata koos sõpradega. Film puudutab ka sügavamaid teemasid, millega tänapäeva teismelised ja noored kokku puutuvad, kuid teeb seda kergel ja elujaataval viisil.“

Komöödia peaosatäitjad tõdevad ühiselt, et filmist leiavad kindlasti paljud vaatajad endale karakteri, kellega samastuda. Piret Krumm toob näiteks oma tegelaskuju: „Kehastan filmis vanemat õde Karinit, kes püüab end kehtestada ärimaailma olelusvõitluses, kus karjääriredelil edasijõudmiseks tuleb endast sageli enam kui maksimum anda. Tööl ei tunnusta ülemus Karini panust ja isiklik elu ei paku talle rahuldust. Koomika peitub aga selles, et Karin on hingelt lõvi, kes on delfiini rolli lõksu jäänud. Ta ei kuulu tegelikult nende naiste hulka, kelle maailma alustalad moodustavad mees-kodu-lapsed kolmnurga. Mulle Karin meeldib,“ lisab Piret Krumm.

Näitleja Grete Konksi sõnul meeldis talle filmivõtetel kõige enam ekraaniduett Jaune Kimmeliga: „Minu tegelane Liis on tasakaalukas ja üsna eeskujulik neiu, kes satub ühel suveööl erinevatesse koomilistesse sekeldustesse suuresti tänu oma ettearvamatule sõbrannale Pamelale (Jaune Kimmel). Liisi ja Pami duo filmimisel sai palju nalja ning ma olen kindel, et selles sõbrannade paaris tunnevad ennast paljud naised ära.“

Noorimat õde kehastav Alice Siil usub, et teemad, millega murrab pead tema tegelaskuju puudutavad tõenäoliselt igat teismelist: „Kas ja kui palju minna kaasa mõjuka sõbraga, kuidas langetada otsuseid ja jääda samas iseendaks – neid küsimusi on pidanud kindlasti vaagima kõik, kel murdeiga käes või seljataga,“ lisab Alice Siil.

Filmi produtsent Marianne Ostrat peab oluliseks kõnetada elu pingelisemaid hetki läbi huumoriprisma: „Film „Öölapsed“ näitab läbi naeru ja koomiliste olukordade kui suur väärtus on noorele inimesele, kes on öö jooksul elanud üle täiskasvanuks saamisega kaasnevad rajud seiklused, mõistev ja sõbralik kodu, kuhu maanduda ja kust edasi liikuda. Seda muhedat mõistmist demonstreerivad filmis suurepäraselt Peeter Oja ja Laine Mägi kolme tütre lapsevanematena.“

Komöödia „Öölapsed“ kõrvalosades teevad kaasa Mart Müürisepp („Klassikokkutulek“), Kristjan Lüüs („Võta või jäta“), Alo Kõrve („O2“), Liis Lemsalu („Eia jõulud Tondikakul“), Argo Aadli (“Seltsimees laps”), Lauri Pedaja (“Klass”, telesari „Köök“), Ott Lepland („Vasaku jala reede“), Juss Haasma („Päevad, mis ajasid segadusse“), Miika Pihlak, Liisa Saaremäelja Amanda Hermiine Künnapas (telesari „Padjaklubi“) ning juba eelpool mainitud Peeter Oja (telesari „Lõks“), Laine Mägi (“Klass”, telesari „ENSV“) ja Jaune Kimmel.

Filmi lavastaja on Priit Pääsuke („Keti lõpp”), stsenarist Ewert Kiwi, operaator ja kaasstsenarist Mart Raun, kunstnik Kadri Kuusler, kostüümikunstnik Gerly Tinn, grimmikunstnik Maarja Viikmaa, helilooja Janek Murd, helirežissöör Harmo Kallaste ning produtsent Marianne Ostrat.

Linateose tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, TV3, High Voltage, Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut; ööklubi HALL, Valge Klaar, ARS Kunstilinnak, Fritz-Kola Eesti, Digital Sputnik, 1 Agentuur, Jungent, Kopli Couture, X-rent, Wolt, Alasti Kino, Alexela, restoran Lumi, Põhjala tehas, Pro Beauté OÜ ja Davines.