“Trend, kus näeme, et ostetakse enam värsket liha ja kala, juurvilju, kastmeid, sai hoogu juurde koos eriolukorraga kevadel,” märgib Stockmanni kaubamaja müügidirektori Mairika Juhandi.

Tema sõnul näitavad toidukaupade müüginumbrid seda, et inimesed on hakanud kodus enam ise toitu valmistama, katsetama uusi maitseid. “Vähem ostetakse konserveeritud ja valmistooteid, rohkem värskeid produkte, erilisemaid tooteid. Näiteks tõusu on teinud erinevate
rahvusköökide kastmeid, kohalikud liha- ja kalatooted, aga ka tooraineid, millega ilmselt pole enne aega või oskust olnud kodus katsetada,” märgib Juhandi. Ta nimetab näiteks mereande, trühvliseent, eksootilisemaid puuvilju.

Vaata galeriist, millised kodumaised staarid üritust väisasid!