25. oktoobril jäi Facebookis silma leht koos videoga, kus maailmas nime teinud Eesti lauljatar Kerli jagas 60-le õigesti vastanule 100 000 eurot. Nimelt pidi video kõrval asuvas sigrimigris inimesed ära arvama õige numbri. Materjal ise pärines aastast 2018, kus laulja räägib väga mitmetel spirituaalsetel teemadel, vastates ka fännide küsimustele. Leht jättis esialgu igati usaldusväärse ja usutava mulje.

Hiljem andis lauljatar teada, et tegu on libakontoga, kuid väga mitmed ei olnud algul pettust läbi hammustanud.

Nüüd on sarnane libakonto loodud ka Ott Leplandi nimele, kus postituse juurde on kirjutatud: "Koroonaviiruse mõju tõttu annetasin üle 50 000? Esimesed 2000 õigesti vastavat inimest saavad minult uwangi" Juurde on pandud Ott Leplandi live-video, kus ta kutsub inimesi heategevuslikule õhtusöögile. Hiljem see raha annetatakse vaesust ja nälga kannatavatele lastele.

Võttes ühendust Ott Leplandiga polnud ta antud kontost sugugi teadlik. "Facebookis on minu ametlikul lehel sinine linnuke taga. Kui te seda ei näe, siis on tegemist ikkagi võltskontoga ning kindlasti tasub sellest teavitada Facebooki," tunnistab Lepland, kes märgib, et viimasel ajal näiteks Instagrami tema nimele võltskontosid väga palju tekkinud.

Muuhulgas mõtiskleb Lepland, et viimasel ajal on üldse neid võltskontosid palju tekkinud. "Ei tea, kas inimestel on koroona tõttu palju aega, aga neid kontosid on tekkinud ka teiste," märgib laulja, kes julgustab inimesi mitte osalema sellistes asjades.

Kerli Kõiv ja Ott Lepland ei ole sugugi ainukesed Eesti kuulsused, kelle nime ja nägu on petised kasutanud. Mäletatavasti juhtus sama asi Grete Lõbuga, varasemalt ka Synne Valtri ning "Õhtu!" saatejuhtide Robert Rooli, Piret Laose ja Jüri Butšakoviga.

Hea lugeja, kui märkad mõnda teist sarnast petukontot mõne tuntud inimesega, anna julgelt teada!