Kihnu Virve (92) tuleb uksele vastu rõõmsa laia naeratusega. Lapselapsed Reena (44) ja Raina (46) ning lapselapselaps Karena (2) on samuti Kihnu sõitnud. Nende elu on kahepaikne – Pärnu ja Kihnu vahel jagatud, nagu enamikul Kihnu juurtega inimestel.

Lapsed käivad Kihnus igal võimalusel, teevad emale söögid valmis, aitavad toad kütta ja koristada ning on seltsiks. Viimast vajab Virve kõige rohkem.

Muul ajal hoolitseb Virve eest poeg Eedi (60). Kui lapselaps Allar pärast Kihnu põhikooli lõpetamist Pärnusse gümnaasiumi õppima läks, lubas ta, et hakkab tulevikus Kihnus elama. Igal võimalusel ongi Allar siin, remondib ja toimetab palkmajas. Paljud sisetööd on tema tehtud.

Virve abikaasa Jaan Köster lahkus 2012. aastal Virve sünnipäeva päeval. Samal aastal kaotas Virve ka oma tütre, kes oli kõigest 59aastane.

Saabub poeg Eedi. Poeg ei lase Virvel pikalt külalistega jutustada ja viib ta arsti juurde, sest paar aastat tagasi üle elatud infarkti pärast tahab tervis jälgimist. "Ole sa rikas või vaene – kui sul tervist ei ole, siis pole midagi," lausub Virve. Ta istub kuulekalt autosse.

Jaga
Kommentaarid