Ärritavalt meeldejääva muusikapala "Baby Shark" salvestas Lõuna-Korea firma Pinkfong. Haipere elust rääkiv lihtne lauluke on nüüd YouTube'i kõigi aegade kõige enam vaadatuim video.

Video on vaadatud 7,04 miljardit korda, minnes mööda Luis Fonsi esitatud populaarsest "Despacitost".

Et aru saada, kui palju on 7,04 miljardit vaatamist, siis seda näitab hästi selle vaatamiseks kuluv aeg. Kui "Baby Sharki" mängida järjest kõik see vaadatud hulk, siis kuluks selleks 30 187 aastat.

Ainuüksi YouTube'i striimide pealt on Pinkfong teeninud 5,2 miljonit dollarit.

"Baby Sharkil" kulus neli aastat, et jõuda YouTube'i tippu, aga tuleb välja, et laul on tegelikult palju varem. Arvatakse, et see loodi millalgi 1970ndatel USAs lastelaagrites. Ühe teooria kohaselt leiutati laul 1975. aastal, kui Steven Spielbergi "Lõuad" sai suureks kassahitiks.

Laulu on oma populaarsuse tõttu saatnud ka mitmed skandaalid. Ühes neist väitis inglise laulukirjutaja Jonathan Wright, et tema kirjutas 2011. aastal sama meloodiaga laulu. Pinkfong aga väitis, et laul põhineb tuntud meloodial, mis on avalikuks kasutamiseks.

Teine neist, mis juhtus eelmisel kuul, on traagilisem. Nimelt süüdistati kolme Oklahoma vanglatöötajat selle laulu kui piinamisvahendina kasutamist. Viis vangi seoti käeraudadega radiaatori külge ning neile mängiti "Baby Sharki" tunde.

Juhtum läks ka kohtusse ning kohtudokumentides väidetakse, et laulu mängimine tekitas vangides liigset emotsionaalset stressi.