"Olles nuusutanud toonast õhustikku ja noore teletoimetajana Suleviga koos ka üksjagu saateid teinud, leian, et mul on mitte ainult ­õigus, vaid ka kohustus meistri elu, töö ja saatus oma oskuste ja meie võimaluste piires telesaateks vormida. ERR on selle talle võlgu," räägib Kersna.

Sulev Nõmmikul möödub jaanuari alguses 90 aastat sünnist. Omal ajal kriitikutelt halastamatult nahutada saanud Nõmmiku filmidest "Siin me oleme", "Mehed ei nuta" ja "Noor pensionär" on tänaseks saanud kuldne klassika, tema Estonias lavastatud "Pipi Pikksuka" uskumatud 402 etendust ja 25 lava-aastat on osutunud rekordiks, mida on ükskõik kellel kunagi raske ületada. Lisaks veel ligi 600 Kärna Ärni (Nõmmiku tuntud tegelaskuju humoristina) lugu raadios ning lugematud esinemised televisioonis ja estraadilavadel.

Esmaspäeval salvestas Kersna saate tarvis kaheksa intervjuud, teiste hulgas kahekümne ühes Nõmmiku lavastatud operetis osalenud ja äärmiselt harva intervjuusid andva Helgi Salloga.

"Meie vestlus oli mulle kui ajakirjanikule tõeline nauding, sisemiselt lausa nurrusin," tunnistab Vahur. "See, kui hästi Helgi räägib, kui sisukalt, kui artistlikult, kui säravalt − uhh, olen talle Kuuni ja tagasi tänulik!"