"Kodutunde" produtsent Kristi Loigo pöördus 30. septembril kohtu poole, püüdes saada õigust tema saate väidetava kaaperdamise kohta. Hagile lisatud kaaskirjas süüdistas Loigo "Kodutunde" saate endist assistenti ja uue heategevussaate "Hingesoojus" saatejuhti Heveli Veersalu ärisaladuse ebaseadusliku saamises, kasutamises ja avaldamises.

Loigo sõnas, et kaalus pikalt, kas ta peaks Heveli osas midagi ette võtma. "Olgugi, et tekkinud olukorra leheveergudel ja politseis lahendamine ei ole kindlasti mu esimene valik, pöördusime politseisse, kuna viimaseks piisaks meie jaoks osutus asjaolu, et Veersalu on omastanud "Kodutunde" materjalid ja kustutanud samaaegselt kogu „Kodutunde“ postkasti sisu ja selle endale kopeerinud, kasutades kogu materjali uue saate loomise tarbeks," usub Loigo.

Ta lisas: "Veersalu kasutab "Hingesoojuse“ tegemisel kogu „Kodutunde“ meeskonna liikmena teada saadud konfidentsiaalset informatsiooni - perede kirjad "Kodutunde“ meeskonnale, perede kontaktid, nende vajadused, perede valik, koostööpartnerid, koostööpartneritega toimiv koostöö sisu ja viis. Veelgi enam, ta kasutab nii perede kui ka "Kodutunde“ koostööpartnerite poole pöördudes endiselt "Kodutunde" nime, et saada löögile ja tekitada usaldusväärsust."

Loigo sõnul on "Hingesoojus" haaranud oma saatesse pered, kelle "Kodutunne" juba enne välja valis ja nende suhtes on tehtud suur eeltöö ning kulutused.

Need ongi põhjused, mis ta tegi täna hagiavalduse Kanal 2, Katrin Lusti ja Heveli Veersalu vastu.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava sõnas, et Kristi Loigo kaebuses osas menetlust ei alustata. "MTÜ Kodutunne esitas kuriteoteate kriminaalmenetluse alustamiseks karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ärisaladuse ebaseaduslikku saamist, kasutamist ja avaldamist. Hinnanud avalduses toodud asjaolusid, on politsei ja prokuratuuri seisukoht, et kuriteotunnuseid sellest ei nähtu ja menetluse alustamiseks alust ei ole," selgitas Aava.

Kroonika on lisakommentaaride saamiseks pöördunud ka Kristi Loigo poole.

Prokuratuur lisas, et Kanal2 esitatud kuriteoteate alusel alustatud uurimine käib ning kellelegi kahtlustust veel esitatud ei ole.