13.–29. novembrini toimuva festivali kavas on Vene filmikunsti kõige värskemad teosed, millest osa on juba pälvinud tähelepanu ja tunnustust rahvusvahelistel festivalidel.

KinoFFi avab mullu PÖFFil elutööauhinna saanud Andrei Kontšalovski film „Kallid seltsimehed”, mis põhineb nõukogude ajal mahavaikitud ajaloolisel sündmusel – 1962. aastal Novotšerkasskis toimunud tööliste demonstratsioonil, mille laialiajamisel hukkus ligemale 30 inimest. Film võitis tänavusel Veneetsia festivalil eripreemia ja kuulub ka PÖFFi programmi.

Ivan I. Tverdovski „Konverents” märgiti ära Veneetsia festivali kõrvalprogrammis „Veneetsia päevad”. Andrei Hržanovski animafilm „Nina ehk Teistsuguste vandenõu” sai aga maailma tuntuimal animafilmide festivalil Annecy´s eripreemia.

Festivali kavas on ka laste- ja noortefilmid, millest Anastassija Paltšikova Maša” võitis Vene rahvuslikul filmifestivalil „Kinotavr” parima debüütfilmi auhinna.

KinoFFi peaprodutsendi Jana Budkovskaja sõnul on idavirumaalastel hea võimalus näha filme, mis kaunistaksid iga festivali programmi. Andrei Kontšalovski pälvis tunnustust Veneetsias. Aleksei Utšiteli Tsoi” on juba enne esilinastust peaaegu et kuulsaim Vene film. Samuti on meeldiv, et sel aastal õnnestus pandeemiast hoolimata festivali geograafiat laiendada,” ütles ta.

Eesti filmidest linastuvad Lauri Randla mängufilm „Hüvasti, NSVL”, Aljona Suržikova dokumentaalfilm „Ankeet“ ja Natalja Matšenene lühifilm „Ohver“. Kavas on ka virtuaalreaalsuse filmid ja eriprogramm „Comic Con”.

Festivali kavva kuuluvad filmid:

- „Ajavalvurid”, rež Aleksei Telnov
- Ütle talle”, rež Aleksandr Molotšnikov
- Maša”, rež Anastassija Paltšikova
- Konverents”, rež Ivan I. Tverdovski
- Tsoi”, rež Aleksei Utšitel
- Kallid seltsimehed”, rež Andrei Kontšalovski
- Elsa maa”, rež Julija Kolesnik
- Nina ehk Teistsuguste vandenõu”, rež Andrei Hržanovski
- Vene surm”, rež Vladimir Mirzojev
- Põhjajaht”, rež Aleksei Jegorov
- Sekkumine”, rež Ksenija Zujeva
- Hüvasti, NSVL”, rež Lauri Randla
- Ankeet”, rež Aljona Suržikova
- Ohver”, rež Natalja Matšenene

13.–15. novembrini Kohtla-Järvel, 20.–22. novembrini Narvas ja 27.-29. novembrini Jõhvis toimuva KinoFFi piletimüük algab 6. novembril. Esimest korda on müügil ka festivalipassid.