Eile algasid Ameerikas valimised, et leida riigile uus president. Tihedas valimisvõitluses astuvad vastamisi vabariiklane ning praegune president Donald Trump ning demokraat Joe Biden.

Kuigi hääli alles veel loetakse, leidub väga palju staare, kes hoiavad pingsalt silma peal jooksvatel tulemustel. Sealhulgas on mitmed tuntud näod väga tugevad Donald Trumpi vastased, neist osad on isegi lubanud riigist lahkuda, kui Trumpist saab jälle president järgmiseks neljaks aastaks.

John Legend

Silmapaistev Trumpi kriitik, muusik John Legend tunnistas, et ta tõsiselt kaalub otsust kolida mujale, kui peab järgmised neli aastat taluma Trumpi reegleid.

Intervjuus Cosmopolitanile mainis mees: "Iga kord, kui ma sellele mõtlen, mõistan ma, et me oleme sündinud ja kasvanud siin, meie pered samuti. Oleks väga raske lahkuda."

"Aga ma lihtsalt ei tea, mida teha, kui üks riigi suur liider üritab hävitada demokraatiat. Samas, kui see kavatsus tal õnnestub, peab tõsiselt kaaluma minemist kuhugi mujale, kus austatakse demokraatlikku valimiskorda. Sinna, kus on seadused ja inimõigused hinnatud."

Peale selle kutsub muusik üles, et kui Ameerika otsustab taaskord Trumpi kasuks, siis inimesed peaksid tõsiselt mõtlema kuhugi mujale kolimist. "See kõik on nii häiriv ja mõtlemisväärt," märgib Legend.

Tommy Lee

Mötley Crüe rokkar Tommy Lee on samuti väitnud, et kavatseb lahkuda ning kodu rajada mujale, näiteks Suurbritanniasse või Kreekasse.

Mees ütles väljaandele The Big Issue: "Kallid, ma vannun jumala nimel, et kui Trump peaks võitma, kolin ma Suurbritanniasse. Ma lahkun siit... Või lähen tagasi oma kodumaale Kreekasse ja soetan endale maja mõnel saarel."

Ta lisas, et tema arvates on Ameerika muutunud naeruväärseks president Trumpi juhtimise all.

Bruce Springsteen

Rock-legend Bruce Springsteen on ka väitnud, et kavatseb lahkuda, kui Trump võidab. Intervjuus Austraalia ajalehele Daily Telegraph, mainis mees: "Trump ei ole presidendi ametikoha vääriline. Ma usun ja loodan, et ta kaotab."

"Kui kuidagimoodi peaks see juhtuma, võtan ma kohe lennuki ning kaon," märkis ta. Muuhulgas mainis staar midagi sarnast ka siis, kui 2016. aastal olid võitluses Hilary Clinton ja Donald Trump.

Peale selle on ka Miley Cyrus, Samuel L Jackson, Whoopi Goldberg ja Chelsea Handler teatasid 2016. aastal, et kavatsevad Trumpi presidendiks saamisel lahkuda, kuid nad ei ole seda siiani teinud.