Christopher Nolan ütles Los Angeles Timesile antud intervjuus, et filmistuudiod peavad kohanema uue reaalsusega. Tema film "Tenet" on pärast augusti esilinastust üle maailma teeninud 350 miljonit dollarit. Kuigi seda on vähem kui koroonapandeemia eelsel ajal oleks võinud olla, siis on kassatulu suurem kui arvati, et on võimalik.

Mitmed kinod on epideemia tõttu uksed sulgenud, teised lubavad saali 50 protsendilist mahutavust.

Nolani sõnul oli see stuudio Warner Bros, kes otsustas ulmefilmi avaldada. See oli esimene suurfilm, mis pärast epideemia algust esilinastus.

Nolanil oli hea meel, et film sellisel raskel ajal nii palju raha teenis. Aga ta on ka mures, et filmi hinnatakse 2019. aasta, mis oli kinoajaloo parim, standardite järgi.

"Ma kardan, et stuudiod teevad meie filmi avaldumisest valesid järeldusi. Selle asemel, et vaadata, kus filmil hästi läks ja selle abil sissetulekuid suurendada, vaatavad nad, kus film ei vastanud koroonaviiruse eelsetele ootustele," ütles Nolan.

Tema arvates võivad stuudio seda kasutada põhjusena, et väljaminekutest loobuda, selle asemel, et olukorraga kohaneda.

"Pikas perspektiivis on kinos käimine elu osa, nagu restoranides söömine ja kõik see. Aga praegu peavad kõik leppima uue reaalsusega," lisas Nolan.

Mitmed kinod pidid oma uksed sulgema, kui James Bondi film taaskord edasi lükati. Suurbritannias peavad kõik kinod aga vähemalt kuuks ajaks taaskord uksed sulgema, kuna riik valmistub teiseks karantiiniperioodiks.