"Kahjuks me peame oma "Naabrist parema" saates tehtud konteinermaja müüki panema," sõnas Eero Mikk YouTube'i postitatud videos ning lisas, et otsus ei tulnud nende jaoks kergekäeliselt. 2. novembril salvestatud videos ütles paar, et nad on katsetanud ja proovinud mitmeid lahendusi, et nad ei peaks maja müüki panema, kuid seda tuli siiski teha.

"Meil vanemad juba pikalt soovitavad, sest see on meil pidev tüliallikas meie peres. See tekitab hästi palju stressi, sest see lihtsalt seisab seal," lisas Mari-Anne.

"Lisaks sellele, et endal on kahju, et hoida sellist asja, mis ammu peaks saama hoolsasti köetud, siis see ikka seisab seal platsi peal. Inimesed kirjutavad igapäevaselt ja küsivad infot selle kolimise kohta," rääkis Mari-Anne ning lisas, et tema suureneb iga päev pettumuse tunne, mis ei ole kuhugi kadumas enne, kui maja ei saa sellist rakendust nagu selle otstarve on.

Eero ja Mari-Anne rääkisid, et kuigi saates tehtud maja oli nende oma, siis oli veel väga palju teha, et nad saaksid seal elada. Nende sooviks oli maja viia Otepääle, kus see oleks ülesseatud nende sõprade maale, kuid sellega kaasnesid lisamured. Paar arvestas välja, et koos transpordi, vundamendi, kanalisatsiooni, biopuhasti, elektri ning muude vajaminevate töödega oleksid nad pidanud välja käima 15 000 - 20 000 eurot. Ja seda kõike maalapil, mis neile ei kuulu.

Selle järel hakati otsima oma maatükki, kuid siis saadi kiiresti aru, et peale maja püstipanemisele mineva 15 000 oleks teine sama palju kulunud maalapi ostmiseks. Kulutused aina kasvasid.

Järgmisena pöörduti pankate poole, et sealt laenu saada, aga ka see plaan jooksis kiirelt liiva. Pankade seatud tingimused maa ostmiseks on karmid. Laenuvõtja peab tasuma 50 protsenti sissemaksena ning neil peab olema tagatisena ka kinnisvara. Kuna majal pole sees elamiseks luba, siis ei ole sellel panga jaoks ka väärtust.

"Inimene ei koli konteinerisse elama, et end kümneks aastaks laenudega siduda. Selle elustiili mõte peaks ikkagi olema, et sa ei vaja seal elamiseks laenu," ütles Mari-Anne.

Eero lisas, et kui ka laenu peaks vaja minema, siis saaks selle kolme kuni viie aasta jooksul ära maksta.

Sügise saabudes oli vaja leida maja hoidmiseks soodne ja soojustusega koht, mille alla oleksid läinud ka nende viimased säästud.

Kuigi Mari-Anne hakkas tööle, siis seda praktikandina, mis tähendab et ta väga palju sissetulekut ei teeni. Golfihooaja lõppedes jäi pausile ka Eero töötamine ning üleüldse on olukord paari jaoks täbar.

Kõike seda arvesse võttes ning raskustega maadeldes ei jäänudki Eerol ja Mari-Annel müüd üle, kui konteinermaja müüki panna. Sellega teenitakse endale lisatulu ning nad ei pea tulevikus maja püstipanemiseks suuri summasid välja käima.