"Oo, "Hingesoojuses juba kolmas, minu failis olev pere, keda me külastasime oma ringreisiga ja jutt jäi, et kui seinad püsti, siis tuleme," kirjutas Anneli Lahe Facebooki.

"Loodan siiralt, et see pere helistas ise "Hingesoojusele" ja palus abi, muidu on ikka kuidagi väga kummaline, et meie kunagine assistent lihtsalt ühel päeval otsustas "juhuslikult" helistada Nõo valda ja just selle pere osas abi pakkuda. Või siis komistas saate produtsent kogemata, koeraga jalutuskäigul vms vabal õhtul just selle pere peale? Kirju on ju väidetavalt saatese sadu [kirjutatud]?"

"Ma saan aru, et ükski pere pole kellegi omand ja muidugi võivad neid abistada ka teised, aga kuidas ikka nii kokkusattuvalt satuvad just "Hingesoojuse" nimistusse täpselt samad pered, mis Kodutunne juba külastatud on. Neljast saatest kolm on olnud ka "Kodutunde" tööde nimistus."

"Ma saaks aru, et "Kodutunne" on "Hingesoojusele" enda nimistu koos kontaktidega, ühel või teisel tingimusel, üle andnud, aga pole ju! Kas tõesti uues muutuvas maailmas ongi karistamatult kõik võimalik ja enam pole alles mitte mingisugust eetikat? Kuidas ikka nii saab?" lõpetas Anneli Lahe pika mõttekäigu.

Postitust kommenteeris ka "Kodutunde" produtsent Kristi Loigo, kes kirjutas: "No nendest "sadadest" kirjadest osutusid valituks kogemata, puhtjuhuslikult "Kodutunde" poolt välja valitud pered (nelja episoodi kohta kolm "Kodutunde" loomingut). "Kodutunde" poolt kulutused tehtud, plaanid paigas, kõik korraldatud. Ja ülla-ülla, meie endi assistent, kes nüüd end saatejuhina esitleb."

Kroonika on tihedas suhtes olnud ühe perega, keda "Kodutunne" on juba aastaid lubanud aidata. Pere esindaja sõnas, et ta on "Kodutundele" kahel korral kirjutanud. "Jäeti minu kodu tegemata kahel korral ja nüüd on lapselaps varsti 12-aastane ja pesen ikka kausis. On see, siis normaalne või? Kui käis lasteaias, siis käidi juba ja ootasime, aga tehti hoopis teisele. Ja teinekord käidi ja jälle tehti teisele, aga nüüd, kui tahtis "Hingesoojus" ulatada oma abistava käe, siis selline teema üleval," ütles anonüümseks jääda sooviv perepea.

Ta lisas: "Lapselaps iga päev küsib, kas tädi Katrin tuleb meile appi ja saaksin normaalselt pesta, aga mitte kausis. Talvel on nii külm, et aknad kõik seest jääs, sest lasevad tuult ja külma läbi. Elektrit pole magamistoas, sest see läheb lühisesse, kui põlema panen. Kööki ka seina peale tegin määnsegi seinalambi ise, et oleks tuli. Koridoris pole üldse mul pirni sees, sest kõik läheb kohe lühisesse, kui peaksin põlema panema. Ahi laseb suitsu sisse, kõik laed on ära tahmanud ja pole ma kellelegi kurtnud. Olen teinud ise nii paljukui võimalik ja nii on kõige parem, kui ei hala ja ei kaeba."

Sellistes tingimustes elab pere, keda "Kodutunne" on lubanud juba aastaid aidata. Nüüd, kui Katrin Lust koos "Hingesoojusega" mõtleb pere aitamise peale võtavad nii Anneli Lahe kui Kristi Loigo avalikult sõna ning kurdavad, et Lusti saade kasutab saates nende peresid.

Kroonikale teadaolevalt on perepea koos lastega lubanud Katrin Lustile neile appitulemiseks kirjutada.

Kroonika pöördus kommentaari saamiseks ka produtsent Kristi Loigo poole, et uurida, miks nad ei läinud perele appi, kuigi lubasid seda teha.