Omapärase vaatenurga ning naljakate kommentaaridega tuntud Andrei Zevakin reageeris eile oma YouTube'i kanalis siiamaani ainsana eetris olnud "Suhtevimkade" saatele, mida juhtisid Triin Lellep ja Margus Vaher.

Saade sai juba alguses Zevanikilt "puid alla", kui ta ei saanud mainimata jätta Lellepi manneerid ja padjakostüümi. Margus Vaher sai kiitust mõnusa saatejuhi karakteri loomise pärast, kuid Lellepi puhul jäi talle ette naise hääletoon ning viis, kuidas ta ütles kõrgendatud toonil "Suhtevimkad".

"Ja pluss-punktid Margusele, et ta ei vaadanud, mis selle aegunud TikToki kostüümi all peitus," kommenteeris Zevakin.

Kriitikat sai saate jooksul näidatud sketšid, kohatud naljad ning väga piinlikust tekitavad intervjuud. Hea näide sellest oli intervjuu Marco Tasasega, kes rääkis oma suhetest ja läbikäimisest 13-aastaste tüdrukutega ning kuidas 15-aastastele meeldib teha nalja, et nad on stripparist rasedad.

Sarnaselt võtsid saate vastu ka videot kommenteerinud vaatajad. Nende kommentaarid polnud kaugeltki kiitvad.

"Poleks olnud Zeva, poleks üle 4 min vastu pidanud," leidis üks meesterahvas.

"Esimesed 10 sekundit ja mul juba oli kõik ja see naine ajas judinad peale," lisas teine.

Kolmas vaataja leidis, et Tasase intervjuu oli veider: "Marco sai ühe saatega mingi kolm krimi keissi endale ju."

"Sellist p**** pole ammu näinud," tunnistas neljas.

"Ja ma arvasin et Eesti saated enam piinlikumaks minna ei saa," sõnas üks naisterahvas.

Ühe meesterahva jaoks on see saade ehe näide sellest, kui halba kogu televisioon on. "Uskumatul kringel saade. Pole ime, et TV-d enam keegi ei vaata. Ega ise poleks ka teadnud, et selline vähk TV-s on, kui sa poleks videot teinud. See oleks ise TallinnaTV jaoks liiga sitt. Ja no see Triin Lellep, rohkem feik annab olla," sõnas ta.

"Vau, see oli kõrgklassi cringe. Ei "Rannamaja", "Klikk" ega isegi ka "Karvased kosilased" ei tule ligilähedalegi," uskus järgmine.

Jüri Pihel

Sellises toonis kommentaarid ka jätkusid. Paistab, et Jüri Piheli kriitikat saates suunas oli õige ja õigustatud.

““Suhtevimkade” saate “killisime” (tapsime, eemaldasime) kollektiivselt ära. See põhjus ei ole jälle mitte selles, et sellist saadet ei võiks teha. Lihtsalt ta ei olnud, nagu vanasti öeldi, eetriküps. Täitsa jumala toores, poolikult tehtud saade. Me ei arva, et vaataja väärib sellist poolikult tehtud asja,” sõnab Pihel Õhtulehele.

Saate kaitseks astus väljas Margus Vaher. Tema arvates peaks tänapäevase tippjuhi annete arsenali autoritaarse otsustusvõime asemel kuuluda näiteks muudatuste oskuslik kommunikeerimine. "Meie saate “killis” ära Jüri Pihel isiklikult, mitte toimkond. Me saate vaadatavus oli väga hea - samaväärne “Õhtu” ja “Reporter” saadetega," teatab Vaher viidates täna Õhtulehes avalikustatud intervjuule, kus Pihel avalikustas, et "Suhtevimkad" otsustati kollektiivselt eemaldada.