Kroonika avaldas möödunud nädalal loos, kus "Hingesoojuse" produtsent Katrin Lust kritiseeris mitmeid "Kodutunde" tegijaid. Peale selle, et Kristi Loigo on hakanud läbi helistama neid perekondi, keda on "Hingesoojus" külastanud, uurides, mida saade on teinud, mis on valesti läinud jne, on seda teinud ka nt tegevprodutsent Aivar Sipelgas ning ehitusmeister Aleks Lind, kes on nentinud, et "Kodutunne" oleks remondi teinud kordades paremini ja suuremalt.

Aleks Lind aga ei ole sellega nõus. "See on otsene laim. Ei mina ega Aivar ei ole helistanud sellel teemal perele, vaid pereisa helistas ise, arvates, et see oli "Kodutunde" meeskond ning kurtis tehtud tööde osas. Olin ise helisalvestuse juures.," kirjutas Lind sotsiaalmeedias.

"Seega on siinkohal preili Lust võtnud endale omada ja levitada migit oma "tõde". Kas see Lust on süüdimatu või mis toimub? Kas "Kuuuurija" ebaeetiline käitumine on üle kandumas "Hingesoojusesse"? Mina pole kellegi helistanud ega midagi sellist, mis selles artiklis on kirjutatud, öelnud!" kinnitas ehitusmeister taas.

Samamoodi on "Kodutunde" kaitseks ja "Hingesoojuse" kritiseerimiseks sõna võtnud ka Maris Sikk, kes suvel algatas petitsiooni "Kodutunde" toetuseks.

"Kui arvad, et teise inimese idee ülevõtmine tagajärgi kaasa ei too, on pisut infantiilne. Ning "Kodutundel" on oma õigused, pole vaja materdada," sõnas end "Kodutunde" kaitsjaks nimetav Maris Sikk.

"Katrinile teadmiseks, et tee ise midagi, mitte ãra kopeeri ja kasuta teiste ettevalmistatut, siis poleks pooltki seda sõda. Mõtle midagi uut moodi ja tee ise, aga nii ju lihtsam varastada teiste ideid ja peresid ja siis veel halada et sulle tehakse liiga. Head võid teha, aga tee ise ja omamoodi," lisas ta.

Katrin Lust on varasemalt kommenteerinud nii-öelda perede ülelöömist, öeldes: "Esimesed kaks perekonda üheksast leidsime omavalitsuste avalikust dokumendiregistrist, kust muuhulgas nägime, et ka "Kodutunne" oli varasemalt nendele peredele taotluse teinud," märgib "Hingesoojuse" produtsent Katrin Lust, kes ütleb, et enne konkreetse pere aitamist, uurisid nad kohalikust omavalitsusest või perelt endalt, kas "Kodutunne" on nendeni jõudnud.

"Kuuldes, et "Kodutunne" pole veel teatud peredeni jõudnud, otsustasime neist välja valida kaks perekonda, kelle poole pöörduda," tunnistab naine, kes väidab, et "Hingesoojuse" eetrisse minekust alates on saate postkast ummistunud abivajajatest.

Küsides Katrin Lustilt, et kuidas ta kommenteerib Kristi Loigo süüdistusi, justkui oleks Heveli Veersalu nö varastanud "Kodutunde" pered ning hakanud neid abistama "Hingesoojuse" kaudu. Lust ütleb selle peale hetkegi mõtlemata: "Need ei vasta tõele. Mul on väga kurb seda kõike kuulda."